SULLA NÄKYY TISSI

Mikä siinä on, että monien naisten täytyy kommentoida tai nälviä toisten pukeutumista ja tyyliä?  Ja tarkoitan nyt kommentoimista ja palautetta joka annetaan toiselle suoraan päin naamaa. Jokaisella on se oma tyyli. Tyyli voi olla sillisalaatti ja vaihdella mielialan mukaan tai olla tarkoin hiottu kokonaisuus. Jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseen ja makuun. Olenkin usein miettinyt onko sitä mielipidettä sitten aina pakko kertoa toiselle? Etenkin jos se mielipide on negatiivinen ja, sillä tietää loukkaavansa toista. Tai, jos kommentti on vain sellainen tarpeeton minkä voisi jättää sanomattakin niin miksi sitä ei voi sitten jättää sanomatta? Aina eivät tällaiset kommentit edes loukkaa toista, mutta varmasti jollain tasolla ärsyttävät. Varmasti jokainen tietää, minkälainen kommentti loukkaa tai ärsyttää toista. Aina kommentin ei tarvitse edes olla suoraan negatiivinen. Se voi olla kysymys, jolla kommentin esittäjä selkeästi tuo esille sen, että hän on erimieltä asiasta, asiasta joka on nyt toisessa osapuolessa on vialla.    Sain kuulla sellaisen kommentin vähän aikaa sitten, ja kommentti meni näin ”Sulla näkyy tissi”. ”Sulla näkyy tissi” ja siihen perään osoittelua ja naurua. Oikeastaan niin, että kommentti ”Sulla näkyy tissi” ei varmasti olisi jäänyt keneltäkään isossa porukassa kuulematta. Ei mitenkään oikeastaan minusta edes ilkeä kommentti, mutta kommentti, jolla selvästi kommentoija yritti saada minut loistamaan negatiivisessa valossa.

 
Nainen on naiselle susi niinhän sitä sanotaan, mutta en usko asian olevan näin. Minä olen saanut paljon kehuja ihan tuntemattomilta naissukupuolen edustajilta esimerkiksi omasta tyylistäni. En epäile sekunttiakaan myöskään kehua toista naista oli se sitten tuiki tuntematon kaupan myyjä tai työkaveri. Minä rakastan pukeutua ja pidän omasta tyylistäni. Osaan aika nopeasti kaupasta spotata vaatteet, jotka kuvastavat minun tyyliäni. Tyyliäni kuvailisin naiselliseksi, klassikseksi pienellä twistillä. Minun tyylini sopii mielestäni minulle oikein hyvin eikä minun tarvitse pukeutumisellani miellyttää muita, kuin itseäni. Minusta jokainen on kaunis omanlaisenaan. Jokaisella on myöskin oikeus olla oma tyyli ja jokainen saa pukeutua niinkuin haluaa. 
Miksi sitten on näitä ihmisiä, joiden täytyy aina kommentoida toisten pukeutumisia? Minä olen saanut viime aikoina eräältä ihmiseltä, vaikka kuinka monta kommenttia pukeutumisestani. Kommentit näin luettuna eivät kuulosta kovin inhottavilta, mutta ne sanottiin kyllä varsin ivallisiin sävyyn. Kommentteja mm. ”Onpa avonainen paita!”, ”Onpa sulla paljon meikkiä?”, ”Ai pitääkö sulla aina olla korot jalassa?” ja viimeisenä oikein riemu voittoinen kommentti  ”Sulla näkyy tissi”. By the way ei edes näkynyt. 😀 Miksi pitää sanoa sellaisia kommentteja, jolla halutaan vain lytätä toisen itsetuntoa tai saada toisen olo epämukavaksi ja epävarmaksi. On eri asia, että ystävä sanoo vitsillä tai asiasta, vaikka ”Sulla näkyy tissi”, kun joku ivallisesti tekee asiasta  suuren numeron ja yrittää saada toisen olon tuntumaan kiusalliselta isossa porukassa. Jos, vaikka se tissi olisikin näkynyt. Olisko ehkä hienovaraisempaa, vain ilmoittaa toiselle ”psssst korjaa vähän paitaa”, kuin toitottaa koko maailmalle kovaan ääneen ”Sulla näkyy tissi”.

 

En usko, että kukaan haluaa, että omaa ulkonäköä kommentoidaan negatiiviseen sävyyn. Oma ulkonäkö on kuitenkin se uniikki oma geneettinen yhdistelmä, mutta myös taas yhdistelmä omaa tyyliä. Asioita joihin voi vaikuttaa ja asioita joihin on hyvin vaikea vaikuttaa.

En ole jaksanut nostaa kissaa pöydälle ja kysyä tältä henkilöltä suoraan, miksi häntä niin kovasti kiinnostaa minun pukeutumiseni. Tai olenko tehnyt jotain hänelle tai miksi minulla on olo, että hän yrittää tavallaan kiusata minua? Haluaisiko tämä henkilö, että joku muu, vaikka kailottaisi kovaan ääneen hänen ulkonäöstään kommentteja esimerkiksi ”Onko sulla finni leuassa?” tai ”Sulla näkyy tissi!”. Uskon ettei tämä minulle kommentoija edes kestäisi jos kommentoisin hänelle niin sanotusti samalla mitalla takaisin. Ei kyllä ikinä tulisi mieleenkään toimia noin, koska selvästi ulkonäöstäni on nimittäin muodostunut jonkinlainen ongelma. Ongelma hänelle. Ei minulle. Minä tulen jatkossakin pukeutumaan niinkuin haluan. Joko sitten pieniin paljastaviin bodyihin ja kuljen kadulla niissä tissit vilkkuen tai yli suurin neuleisiin, salivaatteisiin tai kumisaappaisiin. Minua ei paljon hetkauta jos joku kommentoi tyyliäni. Blogin myötä kuoreni on varmasti vain kovettunut entisestään. En ole ennen blogin perustamistakaan miettinyt miellyttääkö tyylini muita. Enkä taatusti tule miettimään sitä jatkossakaan.
Kunhan minulla on itse ollut mukava olla vaatteissani. Jos jollekin toiselle ei minun pukeutumiseni sovi niin voi harmi. Ja tottakai on tilanteita missä pitää pukeutua tietyllä tavalla. En minäkään menisi hautajaisiin, siskoni rippijuhliin tai häihin paljastavaan asuun pukeutuneena.

Minkä takia halusin kirjoittaa tästä näin avoimesti blogiini onkin, että minusta kenenkään ei pitäisi antaa ikävien tai ivallisten kommenttien antaa vaikuttaa omaan pukeutumiseen ja omaan tyyliin. Jokainen saa laittaa päälle mitä ikinä haluaa. Eikä se todellakaan ole keneltäkään toiselta pois. Olen jo pitkään miettinyt mistä tällainen ”kauhistelu tai suoraan päin naamaa toiselle (kettuilu) kommentointi toisen pukeutumisesta juontaa oikein juurensa? Olen miettinyt onko se kommentoijan omaa epävarmuutta ja kateutta, jota yritetään tuolla tavoin ja kommentin voimin siirtää kommentin kohteeseen.

Olen tottunut tällaiseen käytökseen, sillä olen kokenut sitä usein aikasemminkin. Varmasti aika moni muukin nainen on. En tiedä edelleenkään johtuuko tälläinen käytös näiden kommenttien huutelijan omasta epävarmuudesta, kateudesta vai mistä? Onko toisilla vain tarve tuoda omia mielipiteitä aina joka asiassa esiin. Kyllähän minäkin tuon monia mielipiteitäni blogin kautta esiin. Eivätkä minun mielipiteeni tai tyylini tosiaan aina miellytä kaikkia. Pidän sitä silti vähän eri asiana, koska en sano mitään kenellekään päin naamaa eikä mielipiteitäni ole osoitettu kenellekään. Enkä minä blogissanikaan arvostele kenenkään ulkonäköä eikä minulle tulisi ikinä pieneen mieleenkään kommentoida esimerkiksi kaverin housuja ”Miten sä voit käyttää tuollaisia housuja” asenteella. Jokainen pukeutukoon niinkuin haluaa ja annetaan kaikille mahdollisuus siihen. Pitäisi myös muistaa, että jotkut meistä ovat herkempiä, kuin toiset. Toista voi oikeasti satuttaa ikävä kommentti ja häneltä mennä ilta kokonaan pilalle. Haluaisitko sinä, että jonkun kommentti pilaisi sinun illan? Keneltäkään ei ole pois jos toinen pukeutuu eritavalla kuin sinä. Ja sehän on juuri parasta, muuten me näyttäisimme kaikki ihan samoilta. Ei siis anneta toisten epävarmuuden muuttua omaksi epävarmuudeksi.

8 kommenttia artikkeliin “SULLA NÄKYY TISSI

 1. Kauniita kuvia sinusta ja täyttä asiaa! Rohkaiseva teksti. Monesti minäkin mietin jonkun vaatteen käyttöä, koska joku on kommentoinut sitä inhottavasti. :/

 2. Olen itse omassa elämässäni huomannut että juuri rinnat ovat se ruumiinosa muutenkin mitä toiset naiset kommentoivat varsin avoimesti. Jos jollakin on tissiä enemmän kuin toisella aiheuttaa tämä yleensä suukopua!

 3. Tosi hyvä teksti taas kerran Siiri, höystettynä vielä ihan super kauniilla kuvilla!:D Muakin on aika moni vieras naispuolinen henkilö tullut useasti kehumaan joko siitä että oon kaunis tai pukeudun hyvin, siitä tulee hyvä fiilis.
  Sitten on taas niitä kommentoijia jotka tietty haluaa laukoa epämukavuuden aiheuttavia kommentteja, muutamia vuosia sitten kun pukeuduin oikeesti todella erikoisiin kokonaisuuksiin kun halusin erottua ja viihdytin niissä, siitä tietysti heti alettiin huomauttelemaan inhaan sävyyn ja koska olin melko uusi bloggaaja, tietty se iski:D Enää ei niinkään vaikka kommenttia tulisikin inhottavaan sävyyn, kova kuori kuten sinäkin sanoit;)
  Se on kateus tai sitten ei kyseinen henkilö pidä jostain syystä minusta, sen mä uskon. Kukaan tuntematon tuskin kommentoi inhottavuuksia (onhan niitäkin varmaan mutta harvemmin).

 4. Voi kiitos.<3 Ihan turha miettiä, koska kommentoijalla itsellä on varmaan vaan itsellä huono ja epävarma olo!

 5. Tissit on kyllä aina keskustelua herättävä juttu ja toinen on kanssa hiukset! Hiukset on ainakin mulle sellainen kiinnostava puheenaihe ja kuolaan aina muiden täydellisiä hiuksia. 😀

 6. Voi kiitos Kata! 🙂
  Mutta toikin on hassua, vaikka kuinka erikoisia kokonaisuuksia olisit pitänytkin, mitä se ketään haittaaa!! Kateus varmasti takana tässäkin, mutta se on minusta hassua. Jos minä haluan pukeutua jollain tapaa ja näen jonkun random tytön hienoissa ja huomiota herättävissä vaatteissa ei tulisi mieleenkään katsoa häntä kieroon, vaan päin vastoin inspiroitua hänen tyylistään.
  Ja joo totta harvoin kukaan ihan tuntematon jaksaa kommentoida, mutta on varmasti niitäkin…

 7. Vitsit kuinka hyvä postaus! ♥ Kirjoitat kyllä täyttä asiaa enkä ymmärrä tätä negatiivista fiilistä, jota tuntuu nykyään vähän joka puolelta tulevan pukeutumista kohtaan. Jokainen ilmaisee kuitenkin itseään ulkonäkönsä kautta ja siksi onkin outoa, että erilaista pukeutumista koetaan oikeudeksi kritisoida… Sulla on kyllä upea tyyli ja selkeä oma tyyli ♥ Mun mielestä se on paljon mahtavampaa kuin se, että miellyttäisi kaikkia omalla pukeutumisellaan.

  Oon jostain joskus lukenut sen lainauksen, että naiset toivoisivat toisten naisten käyttäytyvän samanlailla toisiaan kohtaan kuin baarin naistenhuoneessa. Siellä kun usein saatetaan kehaista jonottaessa toisen kauniita kenkiä tai upeaa kampausta. Ja niin pitäisikin, jos jostain tykkää niin antaa sille kehu 🙂

  ♥: Ane

 8. Hyvä postaus ja sulla on kyllä kaunis tyyli! 🙂 Mä oon ainakin aina pukeutunut kuten haluan ja joskus mua on kiusattu sen takia, mutta silti pitänyt tyylini uskollisena 😀 Munkin mielestä pitäisi kehua enemmän toisia ja jättää ne huonot asiat sanomatta! Enemmin saa toiselle hyvän mielen aikaan <3

Vastaa

Siirry sivun alkuun