SUOMALAISUUS

 
 

Suomalaisuus, mitä se tarkoittaa minulle? Miten suomalaisuus näkyyn mun arjessa? Eilen juhlittiin satavuotiasta Suomea ja väkisinkin sitä alkoi miettimään mitä se suomalaisuus on? Mikä minussa näkyy suomalaisuutena muille? Listasin asioita miten suomalaisuus näkyy omasta mielestäni minussa. Lopuksi löysin kuitenkin paljon asioita, jotka eivät minusta ole tyypillisiä suomalaisuuden piirteitä. Halusin listata myös nämä ei niin tyypilliset suomalaisuuden piirteeni.

 
Minussa suomalaisuus näkyy varmasti
 
Suoruutena ja suorasanaisuutena. Sanon mitä ajattelen. En kiertele asioita.
 
Sisuna ja periksiantamattomuutena. En helposti lannistu vastoinkäymisistä.
 
Ulkonäkönä. Vaaleat hiukset, vaalea iho ja siniset silmät.
 
Luonnon läheisyytenä. Rakastan luontoa! Merta tai järvi näkymää ei voita mikään.
 
Rehellisyytenä. En voi sietää kieroilua tai valehtelua.
 
Suomalainen musiikki. Vanhat iki klassikot (etenkin Juhannuksena).
 
Rakastan suomalaisia herkkuja, karjalanpiirakka, perunamuusi, Fazerin sininen…
 
 
 
 
 
Mikä on minussa varsin epäsuomalaista?
 
Olen todella sosiaalinen ja en yhtään varautunut edes uusien ihmisten seurassa.
 
Olen rohkea ja en pelkää olla erilainen. 
 
Tyylini. Rakastan korkeita korkoja, kaikkea kiiltävää, turkista ja nahkaa.
 
Tietyn lainen avoimuus. En tarvitse alkoholia kertoakseni syntyjä syviä.
 
Harrastan paljon ”small talk”ia. Rakastan ulkomailla jutella kaikkien kanssa, kun vastaukseksi ei saa kiusaantunutta ilmettä ja huokailua.
 
En pidä saunomista. Joulusauna kerran vuodessa riittää.
 
Tuon itseäni ja omia mielipiteitä rohkeasti esiin.
 
 
Ja tulipahan taas blogitauko. Olen kirjoittanut teille postausta lauantai aamupäivästä asti, mutta juttu keskeytyi niin pahasti, että yritin sunnuntaina jatkaa kirjoitusta. Keskeytys sai minut ajattelemaan ihan muita asioita ja kirjoitan varmasti aiheesta ihan omassa postauksessa. Tuo postauksen alku lähti suoraan roskakoriin ja halusin kirjoitella teille suomalaisuudesta ja tulla kertomaan vähän kuulumisia.  Minulle kuuluu tosi hyvää ja olen yrittänyt keskittää ajatukseni viimeisiin kokeisiin, jotka ovat ensi viikolla. Sitten alkaakin joululoma, jota odotan innolla. Eniten odotan sitä, että pääsen näkemään ystäviäni, koska nyt koulu ja työ ovat vieneet melkein kaiken vapaa aikani. Tosin viime lauantaina minut oli kutsuttu bloggaajien pikkujouluille missä tutustuin kivoihin mimmeihin. Minusta oli tosi kiva mennä juhliin, josta en tuntenut yhtään ketään. Tämä on varmasti taas yksi epäsuomalainen piirre, koska moni juhlija kertoi olevansa epämukavuus alueensa ulkopuolella, kuin juhliin saapui. Nyt kuitenkin alan raapustamaan asupostausta ensimmäisen kuvan asusta. Ihanaa torstai iltaa ja toivottavasti kaikilla oli mahtava Suomi 100 päivä eilen! <3

8 kommenttia artikkeliin “SUOMALAISUUS

  1. Kiva asu! Onko sulla shortsit jalassa? 😀 Odotan innolla asupostausta! 🙂

  2. Kauniita kuvia ja pakko kyllä sanoa, että jotenkin susta huokuu sellainen epäsuomalainen avoimuus.

  3. Bongasin molemmissa kohtaa piirteitä mitä löytyy itsestänikin 8) Ja siis mitä nyt oon sua seuraillut ja mitä nähtiin/ennätettiin yhdessä puheleen lauantaina niissä pikkiksissä, kyllä puhut totta, nuo asiat on just sellaisia minkä kuvan oon susta saanutkin!:) Ihana oli päästä näkeen livenä<3

  4. Kiitos paljon. Haa ai se houkuu bloginkin läpi, hauska kuulla! Moni on sanonut musta samaa! 🙂

  5. Hihii pikkikset. Siinä mulle uus sana, joka jää heti käyttöön! 😀

    Niin oli. Toivottavasti nähdään uudestaan! Kiva kuulla. Mä sain susta kivan kuvan ja se vahvisti kuvaa, mitä oon blogin kautta susta saanut. Olit jotenkin niin iloinen, rento ja herttainen. 🙂 <3

Vastaa

Siirry sivun alkuun