HIUSTENLÄHTÖ

Viime aikoina mua on riivannut hiustenlähtö. Ensin en edes huomannut koko hiustenlähtöä. Ehkä vähän enemmän hiuksia oli jäänyt kampaani kiinni. Ensiksi hiustenlähdön huomasivat työkaverit.  Hiuksia lähti ennen Joulua niin paljon, että kaverien talven hitti harrastukseksi muodostui vaaleiden hiusteni metsästämisen minun vaatteista. Eikä hiuksia tarvinut hirveästi metsästää, sillä hiuksia oli joka puolella. Viime aikoina minulta on lähtenyt ihan hälyyttävä määrä hiuksia päästä. Oikeasti paljon hiuksia. Hiustenlähdön järkyttävin huippu oli, kun kävin suihkussa kylpyammeessamme  ja viemäri meni tukkoon omista hiuksistani kesken suihkun. Ammeen pohjalle  koreili iso kasa rakkaita hiuksiani kiemurassa.

En tiedä mistä tämä yhtäkkinen hiustenlähtö johtuu? Onko kyse stressistä, epäsäännööllisistä elämäntavoista, puutteellisesta ruokavaliosta vai vuoden ajasta? Irronneiden hiusten määrästä päätellen voisi hyvinkin päätellä, että näistä kaikista… Olen joskus lukenut, että monella odottavalla äidillä lähtee raskauden myötä paljon hiuksia päästä. Ihan rehellisesti sanottuna, että jos joku kertoisi, että hiuksia lähtee näin paljon päästä, kuin viime aikoina  jää tältä muijalta lapsentekohommat välistä.  Niin järkyttynyt olen ollut oman pääni hiustenlähdöstäni. Viime vuodet olen hoitanut hiuksiani todella huolellisesti, koska olen monen vuoden ajan kasvatellut hiuksiani. Hiustenkasvuprojektin myötä olen lopettanut suoristusraudan ja kihartimen käytön melkein kokonaan, syön monipuolisesti, aktivoin säännöllisesti päänahkaa, juon vettä, käytän kampaamotuotteita jne. Joulu- ja marraskuussa tuli stressattua tavallista enemmän ja syötyä huonommin ja voihan se olla, että nyt tuo kostautuu minulle lattialle putoavilla hiuksilla.   Oli syy mikä hyvänsä aion tarttua tuumasta toimeen enkä jää odottelemaan seuraavaa tukkiutunutta amme episodia. Onko muuten mitään kuvottavampaa kuin hiukset viemärissä…  Nyt olen aloittanut syömään Evonia merkkistä hiusten lisäravinnetta ja kiinnittämään entistä enemmän huomiota omiin elämäntapoihin. Kokeilun haluisena (lue epätoivoisena) otin vielä Nioxin hiustenhoitosarjan käyttöön. Nioxin oli minulle brändinä entuudestaan tuntematon ja Nioxin ehdottomasti ansaitsee oman postauksensa, koska niin mielenkiintoisesta tuoteperheestä on mielestäni kyse. Hiusten kasvatusprojekti vinkkejä tästä.   Jos täydellinen hiusten kylmyyden ylläpitäjä puuttuu klikkaa tästä.   Ja kaikki vinkit ja kokemukset hiustenlähdöstä voi kirjoitella kommettiboksiin <3

14 kommenttia artikkeliin “HIUSTENLÄHTÖ

 1. Ainakaan kuvasta ei näy, että onko hiuksia lähtenyt vai onko postauksen kuva vanha kuva? :0

 2. taas yksi täydellisyyden tavoittelija valittelee turhasta, vaikka hiusta on pää täynnä. ota pidennykset !

 3. Kritisoit bloggaajaa täydellisyyden tavoittelijaksi, mutta neuvot ottamaan pidennykset? Aika ristiriitaista? : DD

 4. Oon kuullut, että hiuksia lähtee enemmän tyyliin joka seitsemäs vuosi, kunne uudistuu tietyin väliajoin enemmän! Mullakin oli jossain vaiheessa kausi, kun lähti tosi paljon tukkaa ja olin jo varma, että olen kohta kalju :'D kyllä niitä hiuksia sit kuitenkin päähän jäi ja nykyään taas lähteekin vähemmän. Eiköhän sullakin siis asia taas korjaannu 🙂

 5. Sun ig kuvien perusteella sulla on hiuksia PALJON. Eli ehkä ihan turha huoli. Välillä hiusta lähtee tosi paljon.
  Kaksi lasta saaneena voin myös kertoa, että hiuksia on lähtenyt kummankin lapsen kohdalla paljon (PALJON), mutta aina ne ovat kasvaneet takaisin. Turha huoli siis !

 6. Hellou. Ihan eilen otettu kuva. Mulla on luonnostaan ohuet hiukset, mutta niitä on paljon. Kuitenkin käsiin tuntuu, että hiuksia on lähtenyt, vaikka sitä ei kuvasta näy. :/

 7. Mielenkiintoinen tieto. Piti heti googlailla asiaa enemmän! 😀 Mullakin on kausia, että niitä lähtee enemmän, mutta nyt niitä on lähtenyt toosi paljon. Toivottavasti mulla olis nyt joku "seitsemäs vuosi" meneillään. : )

 8. Kiva saada myös kokemuksia tuosta hiustenlähdöstä raskauden aikana, koska vaikka lapset eivät ole minulle yhtään ajankohtainen asia on tuo mietityttänyt minua paljon ! Kiitos kommentistasi! 🙂

 9. Voi että, tiedän niin hyvin kuinka kurjalta hiustenlähtö tuntuu :/ Omasta päästä harveni hiusmäärä yli puoleen kun lopetin e-pillerien käytön. Siinä sitä sitten kauhisteltiin muuttuvaa peilikuvaa, eikä paljon lohduttanut vaikka tiesikin mistä homma johtuu. Hiukset eivät ole palautuneet enää samanlaisiksi, mutta nyt (n.viiden vuoden kuluttua) alkaa olla jo hieman parempi tilanne. Toivotaan että sulla olis vain joku nopeasti ohimenevä vaihe!

 10. Mullakin on lähtenyt hiuksia hirveesti tässä vuoden ajan ehkä:'D Harja on täynnä tuccaa kuten suihkun viemärikin. Silti kun meen aina kampaajalle niin mun kampaaja sanoo ettei mulla hätää ole kun on niin paksu tukka. :DDD Mä hätäilen silti sisäisesti ihan hirveästi.

  Eniwei mulla alkoi hiukset kasvamaan ihan hurjaa kyytiä kun aloitin viime keväänä syömään ravintolisiä. Olettaisin että Biotin C Plus tabletit tekevät suurimman osan, tilataan ravintolisiä Amwaylta. Vertasin just viime maaliskuussa otettuihin kuviin ja mun hiukset on kasvaneet ihan hirvesti. Vaikka käytän suoristinta ja kiharran usein hiukset – melkein päivittäin!:) Latva tosin näyttää sit siltä vaikka tungen kilon öljyä. Ja no vaalennan kampaajalla latvaa niin sekin tekee sitä..:D Voiettä voisin puhua hiuksista koko päivän:')

 11. Apua. No mä sitten varmaan syön e-pillereitä hautaan saakka. Oon nimittäin syönyt niitä 10 vuotta ja monesti miettinytkin, että mitäs sitten, kun ne joskus loppuu. Iho räjähtää, hormihirviö iskee ja nyt saa pelätä vielä hiustenkin puolesta. Ou nou sanon minä. 😀

  Tosi ikävä kuulla, että sulla ei oo vieläkään hiukset palautunut ja kiitos kun kerroit omista kokemuksistasi.
  Sun kuvissa ainakin sulla on upeat hiukset! :)<3

 12. Mäkin aloitin taas ravintolisät. Oon kyllä nappaillu niitä silloin tällöin, mutta nyt yritän syödä niitä säännöllisemmin! 🙂
  Hyvä vinkki. Pitääpä ottaa itsekin testiin, kun omat loppuu. Itse syön Evoniaa. Aikaisemmin olen syönyt Priorinia, mutta sen hinta kirpaisi kyllä kukkaroa. 😀

 13. mulla itsellä juuri stressi monesti aiheuttaa sen että hiukset kirjaimellisesti tippuu päästä, ja joskus stressi voi olla hyvinkin piilevänä, ettei ole tajunnut että on stressaantunut ennen ku alkaa kroppa näyttää merkkejä että nyt on stressi levelit liian korkealla.. Toivottavasti menee ohi just kun säännöllistää elämäntapoja ja jopa nuo ravintolisätkin auttaisi!:)

Vastaa

Siirry sivun alkuun