KALAA BANAANILLA

Kalaa banaanilla, kyllä luitte oikein. Madeiran erikoisuus, jota sai varmasti melkein saaren jokaisesta ravintolasta. Tuo erikoisherkku kalaa banaanilla oli niin hyvää, että halusin valmistaa sitä kotonakin. Viimeksi, kun paistelin kalaa ja banaania pannulla päätin, että jaan reseptin tänne blogin puolelle kummasteltavaksi. Alkuperäinen Maderailainen herkku valmistetaan espada kalasta, mutta koska tuota meren pelottavimman näköistä kalaa (oikeasti, googlatkaa) ei suomen kalatiskillä ole tarjolla niin luonnollisesti jouduin soveltamaan. Kalatiskillä kerroin kreiseistä kalaa banaanilla suunnitelmistani ja kalatiskin mies suositteli minulle kolja lajista kalaa. Kolja kala osoittautui oivaksi valinnaksi ja muistutti paljon alkuperäistä espada kalaa. 
 
Kalaa me suomalaiset usein syömme liian vähän ja itselle tulee myös kausia, jolloin kalaa voisi syödä enemmänkin. Lisäksi usein kaupasta tulee ostettua perinteistä lohta, joka on ajoittain aika kallistakin. Senkin takia minusta oli mielenkiintoista ostaa minulle vieraampaa kalaa. En muista tarkkaan kolja fileiden hintaa, mutta kahden annoksen kalat taisivat olla luokkaa 3-5 euroa. Olen myös kokeillut käyttää kuhaa, mikä on loistava kala, mutta minusta kolja muistuttaa maultaan enemmän alkuperäisversion espadaa ja toimii maultaan paremmin banaanin kanssa.
Tässäpä teille kreisin kalabanaanin reseptiä, joka on muuten törkeän hyvää!
KALAA BANAANILLA ÁLA SIIRI
 
Suolaa ja mausta kala pippurilla. Paista kala kuumalla pannulla voissa molemmin puolin, kunnes kala on keskeltä kypsää. Laita kokonainen kuorittu banaani pannulle ja paista voissa molemmin puolin. Banaani on valmis, kun pinta on kauniin kullan ruskea. Tarjoile salaatin tai muun lisukkeen kera. Tällä kertaa tein lisukkeeksi ”mökkiperunoita” eli raa´asta perunasta viipaloidaan mahdollisimman ohuita suikaleita, jotka paistetaan pannulla ruskeaksi. Hyviä ja helppoja. 
Tässä siis kokeilun haluiselle: edullinen ja terveellinen resepti! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Maukasta keskiviikkoa! <3

12 kommenttia artikkeliin “KALAA BANAANILLA

  1. Kuulostaapa erikoiselta, mutta voihan tuo kyllä toimiakin 😀 Mä ite tykkään tosi oudoista yhdistelmistä, joten pitäisin varmaan tuostakin jos vain pitäisin ensin siitä kalasta 😀 Oli muuten pakko googlettaa tuo kala ja nyt en ehkä nuku ensi yönä 😀

  2. Hyhyii mä ajattelin ensin!:D Mutta siis oikeesti, ei pitäisi sanoa millekään ei tai hyi jos ei ole maistanut. Madeiralla haluaisin käydä, joten joskus kun sinne pääsee niin täytyy ehdottomasti testata tätä vaikka hivenen karmivalta se omaan korvaan kuulostaakin kun banaanin on tottunut syömään sellaisenaan tai sit jälkkäreissä! 😀 Nälkä tässä eniwei tuli..;)

  3. Nam, erikoisen kuuloinen annos! Joten miksei 😉 Tuo kala on kyllä pelottava 😀 Mä syön kalaa monta kertaa viikossa, koska oon en syö muuta lihaa sitten ollenkaa 🙂 Pitää joskus kokeilla tätä reseptiä!

  4. Mä tykkään kans ja rakastan suolaisen ja makean yhdistelmiä! 🙂 ÄLÄ, se on kunnon mörkö kala! : D

  5. Voi sanoa. Mä sanon vaikka kuinka monelle asialle ja esim silliä en aio maistaa! 😀 Suosittelen Madeiraa lämpimästi, se oli ihan mieletön paikka. <3

  6. Ai mä en tiennytkään? Kalaruuat on musta tosi hyviä ja niistä tai kasvisruuasta ei tule samalla lailla sellainen överi ähky, kuin itselleni liharuuasta! 🙂

  7. Oon kokeillut molempia myöhemmin. Itse tykkään tehdä ahvenesta, vaikka Kolja muistuttaa mielestäni eniten alkuperäistä versiota. Tykkään vain hurjasti ahvenen mausta. Kiitos kommentista! 🙂

Vastaa

Siirry sivun alkuun