ELINTARVIKKEET, JOITA ILMAN EN VOISI ELÄÄ

 
 
Minusta on ihan äärettömän mielenkiintoista kurkkia ruokakaupassa toisten ostoskoreihin ja kassalla seurata, minkä näköinen ihminen ostaa mitäkin. On jännittävää miettiä, mitä he mahtavat kokkailla kotona ja miksi he valitsevat juuri ne tietyt elintarvikkeet ostoskoreihinsa. Miksi sitten minua kiinnostaa, mitä muut kotonansa puputtavat? No siksi, että olen äärinmäisen kaavoihin kangistunut ja valitsen kaupasta aina niitä samoja juttuja. Välillä tekisi mieli astella kauppaan ja asettaa ehto ettei mitään tuttua ruokaa tai elintarviketta, jota on syönyt viimeisen kolmen kuukauden aikana saisi ostaa kaupasta.  
Sitten on niitä elintarvikkeita, joita ilman en voisi elää ja joihin en koskaan kyllästy!
 
Vesimeloni
Vesimeloni on säilynyt lapsuudesta asti yhtenä suurimpana herkkuna. Löydän vielä joku kerta itseni tullista kiinalaisten seasta, koska olen pakannut meloonin ulkomaan matkalta matkalaukkuun. Kuka muu on jäänyt koukuun tv sarjaan Austraalian rajalla?

 

 
Hunaja 
Lorautan hunajaa melkein päivittäin teen sekaan. Käytän hunajaa tuorepuuron päällä, salaateissa balsamicon kanssa. Hunaja toimii monessa makeuttajana ja hunajan takia meiltä kotoa ei löydy perinteistä sokeria ollenkaan.
 
Salaatti
En voisi elää ilman salaatteja. Salaatteja voi tuunailla  lisäämällä täytteitä niin pieneen, kuin suureenkin nälkään. 
 
 
 
 
 
 
Naudan liha
Moni on alkanut kasvisyöjäksi, mutta minä en usko, koskaan luopuvani naudan lihasta. Tai jos luovun joudun varmaan alkamaan selaamaan Tinderiä, koska Mr. Bearille se voisi olla kova paikka… Porsaan lihaa en syö.
Ruisleipä
Ulkomailla ollessani alan aina ikävöimään oikean kunnon tummaa ruisleipää. Tällä hetkellä Vaasan ruispalojen ohuen ohut herkku on suosikkini.
 
Kaurahiutaleet
Kaurahiutaleet kaapissa tuovat minulle turvaa, kuin raha pankissa. Puuro on nopea ja täyttävä ruoka, joka muuntautuu moneksi.

 

Maito
Meillä juodaan maitoa. Lapsena join maitoa todella paljon. Nykyään en juo maitoa enää niin paljon, mutta silti juon maitoa paljon ruokajuomana. Minä teen usein aamupuuronkin maitoon. 
 
Vihreä tee
En juo kahvia ollenkaan, mutta teestä minä pidän. Vihreä tee tai sitruuna tee ovat suosikkejani. Tee hetkini on oma arjen pieni rauhoittumishetki.
 
 
 
 
 
Paprika
Paprika on ykkös herkkuni leivän päälle, salaatissa, tortillan välissä, kastikkeissa ja ruoan lisukkeena. Rakastan paprikan rapeaa koostumusta ja sen monikäyttöisyyttä.

 

Lohi
Yritän syödä kerran viikossa kalaa usein miten se on lohta. 

 
Banaani
Banaani on niin herkullista ja helppo eväs napata, vaikka kouluun mukaan. Banaani taipuu minusta moneen, jopa kalan lisukkeeksi.
 
Peruna
Maalla mumman luona on aina syöty paljon perunaa, koska mummalla oli oma peruna maa. Peruna syötiin keitettynä, muusina tai uuniperunana. Ei ranskalaisina. Peruna on minusta mielettömän moni käyttöinen elintarvike, josta saa kokkailtua terveellistä ruokaa. Monet välttelevät perunaa sen hiilihydraattipitoisuuden vuoksi, mutta minusta on loistava hiilihydraattien lähde.

 

Pavut 
Naudan lihasta ja kalasta huolimatta syön kuitenkin eniten arkena kasvisruokaa. Pavut ja kikherneet ovat loistava ja maukas proteiinin lähde.

 
Tuorejuustot

Käytän paljon tuorejuustoja ruuanlaitossa. Ne sopivat minusta loistavasti myös kalan, lihan tai jopa leivän päälle. Tuorejuustot ovat usein kevyempiä ja vähäkalorisempia, kuin esimerkiksi Oivariini leivän päällä.

 
 
Siinä oli suurin osa mun lempi elintarvikkeista, joita ilman en voisi elää. Suurin osa näistä onkin aika perus elintarvikkeita. Kuitenkin voi omista ruokailutottumuksistani laittaa sen merkille, että en noudata, mitään ruokavaliota. En voisi kuvitellakaan esimerkiksi ulkonäöllisistä syistä tarttuvan ihmedieettiin, jossa pitäisi karsia viljatuotteet pois. Ei siis gluteeniton, maidoton tai viljaton ruokavaliota minulle! Ja tottakai erityisherkkyydet ovat asia erikseen ja jokaisen kroppa toimii eri tavalla.
 
 

9 kommenttia artikkeliin “ELINTARVIKKEET, JOITA ILMAN EN VOISI ELÄÄ

 1. Kiva postaus! Esitän toivepostauksen: Ruokapäiväkirja. Sulla on upea kroppa! ^_^
  Oon aloittanut keventää omaa ruokavaliota ja tavoitteena olisi laihduttaa muutama kilo! 🙂
  -Anni

 2. Olipa kiva postaus!! Piti ihan miettiä mitä ite aina ostaa, kauramaito ja kaurapohjanen yogurtti, kirsikkatomaatit, porkkana perus salaatti ja banaani ja kaurahiutaleet 😂 mä oon tosi kaavoihin kangistunut pitäs useammi keksiä jotain uusia juttuja ruuan suhteen😁

 3. Voi ihana ja kiitos. Piristit mun päivää.<3 Hei ehdottomasti, laitan postauksen korvan taakse! Oon aikaisemmin yrittänyt laatia ruokapäiväkirja postauksia, mutta ne on aina kaatunut siihen, että oon unohtanut a) kuvata mitä syön tai b) mitä oon syönyt. 😀

 4. Hei kiva, että tykkäsit. Siis niin sama juttu ja vuodesta toiseen aina samat tuotteet. Musta tuntuu, että pärjäisin noilla maailman tappiin asti, mutta kuinka tylsää, koska maailma on niin monia eri elintarvikkeita ja makuja pullollaan. 😀

 5. Kiva idea tässä postauksessa! 🙂 Ja tuo ensimmäinen kuva oli myös hauska 😀 Ilman kalaa, ruisleipää, salaatteja enkä hedelmiä mäkään voisi elää. Enkä kyllä ilman herkkujakaan 😀 Mutta jos ruuasta puhutaan niin mullekki nuo ovat samoja kuin sulla! Lisänä kyllä erinlaiset kasvikset ja jugurtit 🙂

 6. Aikalailla samaistui KOKO postaukseen:D Hitto sun kaa olis helppo elää kun syödään samaa:''D Itse en myöskään syö lainkaan possun lihaa, kasvissyöjäksi en voisi alkaa (mikä on nykyään melekonen hitti) enkä siirtyä mihinkään erityisruokavalioon (ellei olisi pakko, jos keho alkaa käskeä). Ihanan erikoinen postaus ja tällainen olisi hauska toteuttaa itsekin, sillä harvoin blogeissa törmää bloggaajan ruokailutottumuksiin ja onhan sekin tosi iso osa bloggaajaa. Ja niiiiin IHANA toi eka kuva <3

 7. Olipa kiva postaus, oon joskus itsekin miettinyt että tekisin postauksen tuotteista mitä on aina pakko olla jääkaapissa 🙂 Tästä sun listasta löytyi myös monia juttuja, joita ilman en itse voisi elää 🙂

 8. Hei. Kiva, että tykkäsit! Tein tän niin luin sun vähän vastaavanlaisen kosmetiikkapostauksen! Se oli tosi kiva myös. 🙂

Vastaa

Siirry sivun alkuun