KERMAINEN PINAATTILOHIKEITTO

Viime aikoina olen fiilistellyt paljon erilaisia keittoja. Jaon teille hiljattain maailman helpoimman tomaattikeiton reseptin ja tässä tulisi toista keitto reseptiä. Tällä kertaa ihan perinteistä lohikeittoa pienellä twistillä nimittäin pinaatilla. Pinaatti ei  suinkaan muuta kovinkaan paljon  perinteisen lohikeiton makua, mutta  se tuo lohikeittoon kivasti ruokaisuutta. Itse pidän keitoista, mutta monesti keitto ei välttämättä ole paras ruoka pitämään nälkää pitkään. Kermainen lohikeitto pinaatilla pitää nälän pitkään ja on terveellinen arkiruoka. Pinaatti myös kuuluu niihin harvoihin kasviksiin, jotka ovat terveellisempiä keitetettynä tai höyrytettynä kuin raakana. Tämä johtuu siitä, että lämmittäminen vähentää pinaatin sisältämän oksaalihapon määrää. Oksaalihappo on taas luonnollinen happo, jonka taas tiedetään heikentävän kalsiumin ja raudan kaltaisten ravintoaineiden imeytymistä kehoon. Pinaatti on yksi maailman K-vitamiinipitoisimpia ruokia. K-vitamiini on erittäin tärkeä veren hyytymisen edistäjä. Keitetyssä pinaatissa on myös paljon C- ja E-vitamiineja, folaatteja, kalsiumia, magnesiumia, kaliumia ja mangaania. Hyvin moni meistä ei saa näitä kaikkia tärkeitä mineraaleja tarpeeksi arki ravinnosta! Kermainen pinaattilohikeitto valmistuu nopeasti ja keitosta riittää moneksi päiväksi terveellistä, mutta maistuvaa arkiruokaa.
 
Kermaiseen pinaattilohikeittoon tarvitset:
6 kpl perunaa
2 kpl porkkanaa
2 kpl sipulia
8 dl
vettä
1 1/2 tl
suolaa
1/2 tl
maustepippuria (kokonaisia)
1 kpl laakerinlehteä
400 g lohifileetä
2 dl kuohukermaa
1 rkl tilliä (kuivattua)
2dl pakaste pinaattia

Valmistus:

Aloita pesemällä ja kuorimalla kasvikset. Paloittele perunat, viipaloi porkkanat ja hienonna sipulit.

Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää mausteet, sipulit ja porkkanat. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla 5 minuuttia. Lisää perunapalat ja keitä 15 minuuttia.

Poista lohifileestä nahka ja ruodot. Leikkaa kala reiluiksi kuutioiksi.


Lisää keittoon kala, kerma, suola ja pakaste pinaatit. Kuumenna lohikeitto kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 5 minuuttia. Mausta kermainen pinaattilohikeitto kuivatulla tillillä. Suosittelen käyttämään kuivattua tilillä, koska tillin maku on miedompi ja se, antaa pinaatin maulle ”enemmän tilaa”.
Vinkki vitonen! Kaikki tällaiset yksinkertaiset ja maistuvat arkiruoat löytyvät nyt myös ”helppoa arkiruokaa” tagin alta. Eli sieltä etsimään, joskus pää lyö tyhjää ja vatsa kurnii. 🙂

8 kommenttia artikkeliin “KERMAINEN PINAATTILOHIKEITTO

  1. Kiva kun sulla on aina välillä myös reseptejä blogissa 🙂 Lohen ystävän kaikki loheen liittyvät reseptit kiinnostavat aina ja tuo keittokin näyttää tosi herkulliselta! 🙂

  2. Hyvä vinkki, en ole ikinä tehnyt kalakeittoa kotona, joten ehkä tätä voisi uskaltaa joskus kokeilla. Ihan hyväkin myös välillä syödä kevyitä keittoja eikä aina vain raskaita ruokia!

  3. Kannattaa pinaatti tekee myös lohikeitosta hieman ruokaisamman, joten sitä riittääkin vähän pidemmäksi aikaa. 🙂

  4. En tajua mistä oon innostunut näitä nyt värkkäilemään. Tykkään kuvata ruuat mitä syön, mutta ruokapostausten kirjoittaminen tuntuu välillä vaivalloiselta tai en voi sanoa noinkaan, kun kirjoitan muuten aika pitkiä postauksia.. Mut ku mä vaan tykkään kirjoittaa siitä mitä on mielen päällä, harvoin se on kalakeittoa. 😀
    Mutta lisää ruokapostauksia on tulossa. 🙂

  5. Talvisin mulla keitot korvaa aikalailla salaatteja. Itse söisin näitä keyvempiä ruokia varmasti joka päivä, jos ei olisi miestä kotona. Hän ei välittänyt pinaattilohisopastani, mutta tomaattikeitto yllättävää kyllä upposi. 😀

Vastaa

Siirry sivun alkuun