KESKIYÖN KAMPAAJALEIKIT

 
Mitä leikitään parhaan ystävän kanssa, kun mies on sauna-illassa toisessa kaupungissa? No kampaajaa tietysti. Oon ollut neljä ehkä, jopa viisi vuotta värjäämättä hiuksiani lainkaan. Ei raidan raitaa tai sävyn kirkastusta ole tähän päähän pistetty tuona aikana. Viime aikoina olen kaipaillut kirkkaampia hiuksia ja hetken mielijohteesta päätin, että tänään muuten värjätään hiukset. Tottakai tuon värjäyksen piti tapahtua, sillä samalla sekunnilla, joten eikun mars kauppaan hiusväripurkkeja ihmettelemään. 
 
Onneksi iän myötä ainakin jotankin realistisuutta kampaajan taitooni on tullut. Olenkin oppinut kantapään kautta, mitä niille hiuksille kannattaa tehdä kotona ja mitä ei. Suuri kiitos myös kuuluu kauneus bloggaaja Saara Sarvaksen blogille, josta hiusväritietoa on ammennettu sienen lailla muutamat vuodet. Suosittelen lukaisemaan Saaran postauksen kaupan hiusväreistä. Sieltä voi löytää moni vastauksia hiusten kotivärjäilyn polttaviin kysymyksiin. Postauksen voit lukea tästä.
 
Saaran tekstistä tiivistettynä kotona hiusten värjäily on ihan okei, jos hiukset on hyväkuntoiset ja haettu lopputulos ei ole kovin radikaali muutos. Minä halusin hiuksiini hieman kirkkautta. Etenkin hiuksien juuriin, jotka olivat tummemman sävyiset, kuin auringon vaalentamat latvat. Valitsin hiusväriksi Loreal Casting kevytvärin sävyssä iced blonde. Kevyt värit ovat nimensä mukaisesti kevyempiä eli hellävaraisempia hiuksille. Halusin sävyn kirkastuvan en oikeastaan vaalenevan paljoakaan. Loreal Casting kevyt väri lupaa vaalentaa hiusta 1-2 astetta alkuperäisestä.
 

Hiukset ennen värjäystä

Niinpä siinä ilta kymmenen aikaan löi niin sanottu h hetki ja tartuimme tuumasta toimeen. Ystäväni levitti hiusvärin päähän ja annoin sen vaikuttaa ohjeiden mukaisesti 20 minuuttia, kunnes pesin sen pois. Hiukset tosiaankin vaalenivat ja saivat upean kiillon. Hiusten väri ei muuttunut radikaalisti, mutta hiusten sävy kirkastui ja tasoittui. Hiusten juurista huomaa muutoksen parhaiten. Hiusten sävy tasoittui näyttämättä epäluonnolliselta. Moni läheiseni ei ole huomannut/tajunnut kysyä olenko värjännyt hiukseni, mutta viime aikoina olen saanut harvinaisen paljon kehuja kiiltävästä ja vaaleasta tukasta. 😉

 

Itse tykästyin lopputulokseen ja sain haluamaani kirkkautta hiuksiin. Kuvista ero näkyy aika pienesti ja keskiyö ei ole ehkä paras aika kuvausleikkeihin. Hius värileikkeihin keskiyö soveltui oikein hyvin ! Nauroimme ystäväni kanssa, että kylläpäs piti virike keksiä viikonlopun vietolle, ettemme vaan  sortuisi lähtemään ulos. Emme lähtenee ja hiuksetkin jäi päähän, vaikka aika monia hysteerinaurukohtauksia saimmekin. Olisi kiva kokeilla pitkästä aikaa vieläkin vaaleampaa tukkaa, mutta sen muutoksen saa sitten kyllä ihan oikea kampaaja hoitaa! 😀
 
 
 
 
 
 

Tässä vielä hiukset seuraavana päivänä värjäyksen jälkeen päivän valossa. 
Värjäätkö sinä hiuksiasi? Värjäätkö hiukset kotona vai kampaajalla? 🙂

8 kommenttia artikkeliin “KESKIYÖN KAMPAAJALEIKIT

 1. oi kivasti tosiaan kirkastui ja hyvä lopputulos!! Mä ennen värjäilin hiuksiani tuon tuosta, joku päivä vaalea, joku punainen joku päivä pinkki, yleensä tosin kävin lähestulkoon aina kampaajalla. Nyt sain viime toukokuussa niin pahan allergisen reaktion että hiusvärit no jäänyt kokonaan ja operaatio oman värin kasvatus, saa nähä minkä värinen oma tukka on ja uskaltaako sitä joskus kokeilla jotain super herkille tarkoitettua hiusväriä:'D

 2. Hei tää lopputulos näyttää tosi kivalta! Ei oo mitenkään radikaali muutos, mutta huomaa selkeästi että väri on hieman vaaleampi ja kirkkaampi. Itsekin tummana blondina tekis nyt mieli kokeilla samaa 😀 Apua, uskallanko? En ole ikinä värjännyt hiuksia 😀

 3. Mä värjäilin ennen oman värin kasvattamista hiuksia paljonkin niin kotona kuin kampaajalla ja sain ne jatkuvalla blondauksella todella heikkoon kuntoon. Sentakia en kovin radikaaleja muutoksia edes uskaltaisi tehdä (en edes kampaajalla). Mun mielestä loppupeleissä monelle se oma väri sopii kuitenkin kaikista parhaiten, joten älä huoli, vaikka et pysty hiuksiasi värjäämään. Yksi hiusväreille herkkä tuttuni värjää kampaajalla latvoihin aurinkoraitoja, koska niitä ei aloiteta hiuksien juuresta ja hänen ihonsa ei koske näin itse väriin. 🙂

 4. Jos kokeilet suosittelen noita Loreal cream casting värejä, jo pelkkä lyhyt vaikutus aika kertoo, ettei niillä kovin isoa muutosta saa. Heillä oli muistaakseni kaksi blondeille hiuksille tarkoitettua väriä ja ne molemmat värjäävät eli vaalentavat sen 1-2 astetta, joten ei niillä järin suurta muutosta voi saada aikaa juuri värjäämättömään hiukseen. Yleensä se värjäämätön hius on niin paljon paremmassa kunnossa, kuin jo valmiiksi blondattu hius. Eri asia, jos kevyt värit vetää huonokuntoiseen tukkaan niin nehän voivat jumahtaa, jopa kestoväriä pahemminvpäähän.
  Voithan kokeilla myös ensin paria raitaa kevyt väreillä hiusten päällimmäisiin osioihin. Nekin tuovat kirkautta lookkiin. 🙂 Sen vielä sanon, että jos päädyt värjäämään ja sinulla on pitkät hiukset osta kaksi väripakettia. Minulla ei yksi paketti olisi riittänyt millään. Sekoitimme molemmat väriainepullot ja ehkä noi 1,5 pullollista sitä väriä meni. Eli ei kuitenkaan kahta. Tai paras neuvo, jos olet epävarma älä kuuntele tätä "kampaajaa", vaan mene kampaajalle. XD

 5. Mun mielestä todella kivan väriset hiukset! 🙂 Sulle sopii tuollainen vaaleampi hyvin. Mä itse oon värjännyt mun hikset kotona jo vuosia ja aina oon ollut tyytyväinen 🙂

 6. Sulla on niin upean väriset hiukset! Eikä tää oo nyt kuumehöyryistä puhetta (ihan hyvä, ettei tänään nähty :/ )
  Nyt vielä vähän tekisi mieli raitoja, mutta ne menen ihan suosiolla tekemään kampaajalla, mun taidot ei siihen kotona riitä. 😀

 7. Ero on kyllä suuri, vaikka hiusten väri on edelleen blondi. Molemmat erittäin hyvät! toivottavasti juurikasvu ei sitten tästä ole raju, jos et aio ylläpitää vaaleampaa.

 8. Ei ole, mutta kyllä sen tietysti itse huomaa. Onpas ollut muuten pitkästä aikaa kiva nähdä juurikasvua, koska kun sitä omaa hiusta ei ole värjännyt niin kasvua on vaikea huomata. Tämä juurikasvu on siis ollut varsin odotettu ja varsinkin, kun nykyään hiukset eivät enää katkeile samaa vauhtia, kuin mitä ne kasvavat. 😀
  Kampaajalle varattu aika ensi viikolle ja vähän jännittää, että miltä se vaaleampi tukka näyttää. 😀

Vastaa

Siirry sivun alkuun