GROTESK RAVINTOLA MIEHEN MAKUUN

 
 
Kävimme useita viikonloppuja sitten viettämässä Mr. Bearin kanssa deitti-iltaa. Olin varannut meille pöydän Groteskista. Olimme molemmat käyneet Groteskissa aikaisemmin drinkeillä, mutta kumpikaan meistä ei ollut käynyt siellä syömässä. Groteskissa on kesäisin todella kiva tunnelmallinen  terrassi, joka on täydellinen kesäillan viettopaikka. Groteskin maistuville drinkeille iso peukku.
 
Grotesk oli loistava kokemus myös ravintolana! Halusin tulla kirjoittelemaan oman kokemukseni kyseisestä ravintolasta ja vinkkaamaan täydellistä lauantai illan treffipaikkaa. Tässä on nimittäin ravintola miehen makuun! Käymme Mr. Bearin kanssa ehkä muutaman kerran kuussa syömässä. Välillä tulee käytyä enemmän ja välillä vähemmän. Mitä olen huomannut, että valitettavasti Helsinkiläisissä vähän tasokkaimmissa ravintoloissa usein ruoka on onnistunutta, mutta palvelu tökkii. Huono palvelu on ainakin minulle yksi tärkeä kriteeri onnistuneessa ravintolakokemuksessa. Harvoin palaan ruuan takia minnekään, jos palvelu on ollut kehnoa.

 

Me söimme Groteskissa pitkän kaavan mukaan eli alku, pää ja jälkiruuat kahveineen ja konjakkeineen. Laskumme pyöri siinä karvan alle 200 eurossa tippeineen päivineen. Minusta hyvästä ravintolasta, maukkaasta ruuasta ja kivasta pienestä elämyksestä se ei ollut ollenkaan paha hinta. Groteskin ruoka oli erinomaista! Maut olivat kekseliäitä, rikkaita ja omaperäisiä. Jokaisessa annoksessa oli rutkasti makua. Mainittakoon vielä, että söin ehkä elämäni maukkaimman keiton. Mitä palveluun tulee… Se oli erinomaista. Tarjoilijoilla valitsi rento tunnelma. He pitivät koko ajan pientä pelisilmää yllä. Vesilasi täyttyi itsestään, ruuat lipuivat sujuvasti keittiöstä ilman suurempia odotteluita. Tarjoilivat olivat rentoja ja erittäin hyväntuulisia. Ravintolan tunnelma oli iloinen. Miljöö mukavan moderni ja rento. Kaikin puolin joka pennin arvoinen kokemus ja ravintola, jonne varmasti palaamme uudelleen. Tälläisestä palvelusta ja onnistuneesta illasta tippasi illan päätteeksi oikein mielellään! 
 
 
 
 
Groteskin tavaramerkki on liha ja lihaa saikin erilaisin vaihtoehdoin. Mr. Bear söi tietysti alkuun   raakakypsytettyä naudanliha carpaccion, kimchivinaigrette & pikkelöityä kyssäkaalia. Alkupala oli kuulemma erinomainen. Minä söin alkuun tosiaankin ehkä maailman maukkaimman rapukeiton. Pääruuaksi Mr. Bear söi tietysti lisää lihaa, koska eihän karhu salaatilla pärjää. Mr. Bearin valinta pääruuaksi oli Grassfed Angus sisäfilettä, joka tarjoiltiin ranskalaisten ja vihersalaatin kanssa. Minä söin burgerin, joka oli virhe ainoastaan sen takia, että jo keitto alkuun oli aika täyttävä itselleni pieniruokaiselle tyypille. Söin, vain puolet grillatusta Black Angus burgeristani, joka tarjoiltiin Dingley Dell -pekonin, brie-juuston ja karamellisoidun sipulin kera. Burger oli herkullinen. Näin jälkikäteen harmittaa, etten poiminut listalta kevyempää vaihtoehtoa esimerkiksi punajuuririsottoa, raitajuuren ja pähkinän kera! 
 
 
 
 
 
 
Jälkiruuaksi Mr. Bear söi: ”Churroa, omenahilloketta ja siideri-sabayon” ja minä söin tummasuklaa-ganachen, punaviinikirsikkasorbetillla. Omasta jälkiruuastani sen verran, että en pidä erityisesti punaviinistä, kirsikoista ja suklaankin syön mieluummin vaaleana. Jälkiruokani oli loistava ja maut  täydellisessä balansissa. 

 

Halusin tulla jakamaan oman Groteski kokemukseni teille. Grotesk on ehdottomasti ravintola, jonne miehen voi viedä yllätyksenä syömään. Mr. Bear antoi täydet pisteet Groteskille. Kannattaa ehdottomasti pistäytyä vierailulle Groteskissa. Grostek löytyy kätevästi Helsingin ytimestä osoitteesta Ludviginkatu 10 ja viikonlopuille suosittelen varaamaan pöydän, koska ravintolan ovi kävi todella tiuhaan.

 

6 kommenttia artikkeliin “GROTESK RAVINTOLA MIEHEN MAKUUN

  1. Kuulostaa ihanalta <3 Meillä on ollut Groteski ja pari muuta jo jonkun aikaa mielessä, mutta palataan aina vaan Raguun takaisin, just sunkin mainitseman loistavan palvelun vuoksi 🙂 No ja ruoan tietysti, heidän leivät vie kielen mennessään ja itse tehty tofu on parasta syömääni koskaan!

  2. Hyvä vinkata mestoja, missä ollut hyvää ruokaa! Liian usein kun meilläkin kelataan, missä se treffi ilta vietetään, kelaillaan aina niitä samoja missä käymme aina. Pitäisi vähän irtautua ja välillä syödä muuallakin kuin tutuissa ja turvallisissa saadakseen uusia kokemuksia 🙂

  3. Uuu Raguun taas me voitais vaihteeksi suunnata! Oon kuullu siitä paljon hyvää. Pitää vaan tutustua heidän listaan ensin, jottei tuo toinen puoli jää nälkäiseksi hänelle, kun ei tofut uppoa… 😀

  4. Kiva, että tykkäsit. Tätä postausta oli jotenkin tosi vaikea ensin kirjoittaa, kun en ole aikaisemmin ravintola suosituksia postaillut. 🙂

Vastaa

Siirry sivun alkuun