PEPUSTA TULI POP

Teininä aina katsoin Huippumallihaussa ohjelmaa, missä Tyra Banks etsi seuraavaa Amerikan huippumallia. Tuolloin kauneusihanne oli olla langanlaiha niinkuin huippumallit. Minua, jopa kiusattiin tai oikeastaan yritettiin kiusata ylä-asteella juuri peppuni takia. Nyt Kardashanien myötä pepusta on tullut pop. Itselläni on aina ollut muodokas peppu. Kuitenkin nämä muuttuvat kauneusihanteet saivat mieleni raksuttamaan mitä sitten, kun isompi peppu ei olekaan enää pop? Tavoitellaanko taas langanlaihaa mallin kroppaa vai mikä mahtaakin olla seuraava kauneusihanne kymmenen vuoden päästä? Kauneusihanteet muuttuvat koko ajan. Minusta jokaisen tulisi löytää ne omat hyvät asiat omassa kropassa, joista pitää olivatpa ne kauneusihanteet mitkä hyvänsä silloin. Tuolloin teininä laihoja huippumalleja ihaillessani olin silti tyytyväinen omasta kehostani ja juuri tuosta omasta isommasta pepustani. Se, että olin tyytyväinen omaan kroppaani teininä on auttanut minua luomaan hyvän itsetuntoni. Eikä se hyvä itsetunto lähde minullakaan perseestä (Pardon my French), vaan oman kropan hyväksymisestä. Itsetunto lähtee sisältä ja, siitä miten näet itsesi. 
 

farkut – Bikbok body – Bikbok takki – Zara kengät – H&M

Ja mitä sitten, kun peppu ei olekaan enää pop? No ei se haittaa oma peppuni on aina pop minun silmissäni. Jokainen voi määrittää mikä itsellä on pop. Oli se sitten pyöreä peppu, hyvä iho tai, vaikka pitkät hiukset. 

Mikä on sinulle pop ja mistä olet erityisen ylpeä omassa kropassasi? 🙂

11 kommenttia artikkeliin “PEPUSTA TULI POP

  1. Kivoja kuvia! Ihana asu ja jeeee oot palannut kirjoittelee. Itse pidän omista hiuksistani. Mulla on pitkät, paksut ja tumman ruskeat hiukset. Ne ovat kestäneet monet tyylin vaihtelut blondista mustaan ja silti ovat hyvässä kunnossa. Omat hiukset on ehdottomasti mulle pop ! 🙂 – Anni

  2. Hei kiitos paljon. <3 Hiukset ennen aiheutti mulle, vain harmaita hiuksia (haahaa), mutta nyt oon jotenkin hyväksynyt millainen se oma tukka on ja oon alkanut pitämään omista hiuksistani. Sun hiukset kuulostaa unelma hiuksilta! Mun hiuksilla on kestänyt monta vuotta toipua, mun kaikenlaisista tukka kokeiluista.. 😀

  3. Tosi tsemppaava teksti! Mä en ikinä oo ihaillut mitään tiettyä vartalomallia, toki sitä joskus toivoi että oispa joku kohta isompi mut silleen en ole tavoitellut tai ihaillut mitään :') Muuta kuin nuorempana että painoo tulisi, kun olin niiiiin tosi laiha ja pieni :< Sä oot upeen näkönen mimmi, ihastuttava asukokonaisuus <3

  4. Mun mielestä ihanaa, että et oo ihaillu mitään tiettyä vartalomallia! Tuntuu, että monella on tosi tiukka kuva päässä, miltä vartalon tulisi näyttää ja sitten, kun oma kroppa siitä eroaa niin ei olla omaan kroppaan yhtään tyytyväisiä. Silloin, kuin nähtiin niin musta sä olit just ihanan naisellinen, kun oot niin siro. <3

    Kiitos kata. :)<3

  5. Kiitos. <3 Joo todellakin ollaan ja kaikkien pitäisi olla, oli kroppa sitten millainen hyvänsä! :)<3

  6. Hyvä postaus! Muistan kuinka just huippis aiheuti nuorena teininä sen, et hitto oon läski-efektin. Harmittavaa, nykyään taas täytyy olla salimuodokas peppu kuitenkin, että ehkä iso ja löysä ei ole kuitenkaan niin hyväksyttävä. Jotenkin valtamedia mässäilee ulkonäköasioilla ja melko vastuuttomuutta herättäen. Esim. Ranskassa taisi tulla isot kampanjat anoresiaa vastaan, muotimaana huomattiin terveysvaikutukset vasta vähän liian myöhään, olihan se ekana hyvä näännyttää malleja vuosikymmenet.

  7. Yes, I remember that. Ja kyllä niin pitäisi ja minusta se on jotenkin järkyttävää. Jokainen peppu on hyvä oli sitten suuri, tai pieni, löysä tai piukea. Valtamedia nimenomaan mässäilee ulkonäöllä, joka puolella toitetaan ns "paremmasta" kauneusihanteesta, kun treenatusta kropasta on tullut ihanne. En silti koe, että se välttämättä olisi yhtään varsinaisesti parempi kauneusihanne. Moni varmasti luontaisesti juuri hoikka "mallikroppainen" voi kokea huonommuutta, kun se peppu puuttuu. Samalla tavalla, kuin itse nuorempana halusin itse sen hoikemman ja pienemmän vartalon. Sentakia olisi ihana, että jokainen löytäisi niitä omia hyviä puolia vartalosta!

Vastaa

Siirry sivun alkuun