KÄVELLEN KIINTEÄKSI

 

Fiilis sovituskopissa, kun vedät tutun kokoiset ja malliset farkut jalkaan ja ne ovat löysät. Haet pienemmät kokoiset farkut ja ne tuntuvat löysiltä! Haet vielä kokoa pienemmän kokoiset farkut ja mietit päässäsi, että näihin et ainakaan mahdu. Mitä vielä farkut sujahtavat jalkaan ja ovat löysät. Oletko laihtunut? Vaaka kuitenkin näyttää tuttuja lukemia. Mitä on tapahtunut? Olet kiinteytynyt. Yhä useampi nainen tavoittelee kiinteää kroppaa ja on sitä tullut itsekin ongittua tietoa: ”Miten  saada kiinteämpi kroppa?”, ”Kiinteytys ohjelma” ja ”Kuinka saada kiinteämmät reidet? Halusin tulla kertomaan omat kokemukseni kävelystä ja sen vaikutuksista kiinteytymiseen. Kirjoitin alkuvuodesta postauksen päätöksestäni lopettaa salilla käynti. Voit lukea koko postauksen tästä. Salilla käynti oli alkanut tuntua tylsältä ja yksitoikkoiselta. Liikuntaa en kuitenkaan lopettanut ja aloitinkin tuolloin säännöllisen epäsäännöllisesti käymään lenkillä. Kävelylenkillä, välillä hölkäten välillä juosten, mutta useinmiten kävellen. Kerroin teille eilen täydellisestä farkkuhameesta, minkä löysin Carlingista. Mitä en kertonut oli, että kun menin sovittamaan hametta vein ensiksi tutun kokoisen hameen sovituskopille sovitukseen. Farkkuhame oli minulle suuri. Kävin hakemassa kokoa pienemmän ja siitä vielä kokoa pienemmän hameen. Hameet olivat molemmat minulle suuria! Loppujen lopuksi hain vielä yhtä kokoa pienemmän ja se istui, kuin nakutettu. En ajatellut asiaa sen kummemmin, ostin hameen. Viikkoja siitä sovitin farkkuja ja taas tuttua vanhaa kokoani, kunnes älysin, että hei pitäisi varmaan ottaa pienempi koko. Kun on vuosia ostanut samaa tuuma kokoa olevia farkkuja on aika hätkähdyttävää, että yhtäkkiä tarvitsee pari kokoa pienemmät. Olen aina ostanut tuumakooltaan 29-28 kokoisia farkkuja ja nyt kokoni on 25-26. 

 
Moni varmaan ajattelisi, että nyt painoni on pudonnut ja olen laihtunut? Näin ajattelin minäkin. Se tuntui vähän hassulta ajatukselta, kun en ole tarkkailut syömisiäni tai käynyt vieläkään siellä salilla. Menin vaa´alle. Vaaka näytti melkein tismalleen samaa lukua, kuin talvella. En siis ollut laihtunut. Olin kiinteytynyt, mutta miten ihmeessä olen kiinteytynyt? En ole käynyt salilla. Olen kävellyt itseni kiinteämmäksi.

 

Paljastinkin jo, että en edelleenkään ole käynyt salilla. Toukokuussa aloin ikävöimään salia, mutta niin lämpimillä ilmoilla tuntui tuhlaukselta mennä sisätiloihin treenaamaan. Päätin, että menen salille, kun hyvät ilmat ovat ohi ja suurin ulkotreeni into katoaa. Kävely on mitä parasta liikuntaa. Rakastan kävelyä. Kropan kiinteytys on, vain yksi syy rakastaa kävelyä lisää. Yksin kävellessä ajatukset nollaantuvat tai uusia ideoita tulee mieleen. Käyn usein ystävien kanssa pitkillä kävelylenkillä illalla tai vähän lyhyemmillä aamulenkeillä ennen töitä. Kävellessä voi vaihtaa kuulumiset ja aika menee itsestään. Saa raitista ulkoilmaa. Illalla uni tulee iltalenkin jälkeen nopeammin. Kävely polttaa kaloreita siinä missä muutkin liikuntamuodot. Kävely on ilmaista ja ei aikatauluun sidottua. Missä vain voi myös mennä lenkille. Jos tavoittelet kiinteytymistä ja kuntosali ei inspaa kokeile kävelyä!

Kiinteytymistä tavoitellessa asia ei ole niin yksi selitteinen. Tottakai salilla lihaskunnon harjoittelu kuormittaa enemmän lihaksia ja lihaksikkaampi kroppa polttaa enemmän kaloreita. Mikä auttaa kiinteytymisessä. Kuntosaliharjoittelu on erinomainen liikuntamuoto. Itse kävin salilla viisi vuotta. En ole mikään fitnes asiantuntija, vaan ihan tavallinen kotitreenaaja, kun sille päälle satun. Kiinteytymiseen vaikuttaa toki moni muukin asia, kuin pelkkä liikunta. Avain on tottakai oikeanlainen ruokavalio. Itse syön pääosin aivan tavallista kotiruokaa. Välillä käyn ulkona syömässä ja välillä ostan suklaalevyn kotiin. En tavoittele mitään rasvatonta kroppaa ja olen tyytyväinen omaan kroppaani. Olin silti positiivisesti yllättynyt tästä muutoksesta kropassani. Kukapa nyt ei haluaisi olla kiinteämpi?

Kirjoitan tämän tekstin nyt teille, jotka haluaisivat kiinteämpää kroppaa, mutta eivät löydä aikaa tai mieltä lähteä sinne salille. Liikuntaa voi harrastaa muuallakin, kuin salilla. Eikä kiinteytyminen vaadi pelkän maitorahkan puputtamista aamusta iltaan. Pienillä muutoksilla on mahdollista saada aikaan isojakin tuloksia. Haluan tällä kirjoituksella kannustaa enemmän ihmisiä kävelemään. Tiedän, että monella on iso kynnys lähteä sinne kuntosalille. Mietitään, mitä toiset mahtavat ajatella omasta kunnosta tai ulkonäöstä. Kävely on helppo liikuntamuoto. Se on terveellistä ja kiinteyttävää. Niinkuin esimerkiksi minulle kävi enkä edes ollut huomannut koko kiinteytymistä. Kävely on helppo tapa aloittaa liikunta, jos ei pitkään aikaan ole liikuntaa harrastanut. Kukaan ei ole katsomassa miltä lenkkipolulla näytät. Kävelylle voit lähteä yksin tai kaverin kanssa. Kävelyyn voi oman tahdin mukaan lisätä hölkkäämistä, juoksua tai erilaisia askelkyykkyjä ja hyppyjä. Kävelyn aloittaminen on aika vaivaton elämäntapamuutos. Sopii itsensä kanssa käydä lenkillä muutaman kerran viikossa. Se ei hirveästi vaadi mitään, kuin hieman päättäväisyyttä. Oma kiinteytys ohjelmani: normaaliruokavalio, välillä herkkuja ja kävelyä, kävelyä.

Onko siellä muita kävelijöitä? Oletko sinä huomannut tämän hetkisen kiinteytys boomin?

12 kommenttia artikkeliin “KÄVELLEN KIINTEÄKSI

 1. Luin postauksen silmät pyöreinä. Kiinteytys kiinnostaa. Kiinteytymisestä puhutaan nyt toosi paljon, mutta minusta se on tervettä ikuisen laihduttamisen sijaan. Kiinteytyskin vaatii rasvaa palamaan eihän löllyrä kiinteydy millään, mutta silti jotenkin kiinteän kropan tavoittelu on maltillisempaa, kuin "haluan pudottaa -15kg". Pitää itsekin alkaa kokeilla kävellä enemmän! : )

 2. Mäkin uskon kävelyyn liikuntamuotona! Itse käyn jo koirienkin takia joka päivä kävelemässä ja mun kroppa on ihan hyvässä kunnossa. Ei siinä toki lihaksia muodostu, mutta pysyy tosiaan kiinteänä ja paikat muutenkin istumatyötä tekevänä paremmassa kunnossa, kun tulee lähdettyä liikkeelle. Ja se on kyllä siitä loistava juttu, koska itse oon aina vihannut salilla käymistä, mutta tämä liikuntamuoto sopii! :'D

 3. Aloitin salin jotta se tukisi selkää ja muita lihaksia toimistotyön vuoksi, mutta nyt myös pyöräilyä on tullut tehtyä. Aiobinen liikunta luo sitä yleiskuntoa ja nimenomaan auttaa rasvaa kerryttäviin kohtiin, pitäisi innostua myös lenkkeilystä!

 4. Mä oon aina ollut kävelijä ihmisiä ja tykännyt lähteä lenkille, mutta oikeesti voin myöntää että tänä kesänä ei oo tullut käytyä lenkillä 😀 Okei voi johtua siitä kun on muuten kävelty pitkin poikin Kuopiota ihan muuten vaan ystävän kanssa. Ja se kun olen töissä, kävelen kuitenkin töihin jees matkan + töissä saa koko ajan olla liikkeessä kävellen reippaasti ja aina jos suuntaan keskustaan vapaa-ajalla niin bussin sijaan kävelen koska puolen tunnin matka vaan 🙂 Eli vaikka lenkkipolulle ei oo lenkkareilla tullut lähdettyä niin oon lisännyt kävelyä elämääni melko lailla – hyvä kikka jos ei muuten saa itseään lenkille! 8)

 5. Mä itse tykkään kävelystä, mutten aina 😀 Tykkään siis lähteä nimeomaan kävelylle, mutta työpäivän jälkeen, kun kävelee kotiin, niin vihaan kävelyä haha 😀 Pyöräily on myös yksi sellainen liikuntamuoto mistä mä pidän ja siinä saa hyvin kuntoa kasvatettua 🙂 Kävely on kyllä kivaa siitä, kun voi vaikka soittaa jollekkin, jos ei ole lenkkiseuraa! Reissussa on myös hyvä, kun tulee vahingossa käveltyä paljon 🙂 Todella kiva postaus Siiri! <3

 6. Kävely on parasta ja se pitää kunnossa! Olin vähän aikaa istumatyössä ja huomasin, että niska jumiutui. Tätä ei tapahtunut myyjän työssä, kun koko päivän oli jalkeilla ja käveli! Koirat kyllä pitää kunnossa, koska niiden kanssa on, vaan pakko lähteä lenkille satoi tai paistoi. Toivottavasti mullekin tulee se aika, kun saan karvaisen oman lenkkikaverin. <3

 7. Se on kyllä hyvä ja itsekin, kun tein vähän aikaa istumatyötä niin niskat jumiutuivat. Mäkin palaan sinne salille, koska tottakai vahva lihaksisto on koko kropalle hyväksi. Etenkin, kun syksyllä alkaa koulu ja tulee taas istuttua pitkät päivät. Sitten varmasti käyn muutaman kerran salilla viikossa ja lenkillä vastapainoksi. 🙂

 8. Ja huono omatunto iski.. Pyöräillä pitäisi enemmän, kuin sellainen on. En edes muista milloin oon viimeksi pyöräillyt… Ja se on oikeasti kivaa! 😀

 9. No mutta onhan sekin kävelyä ja parasta sellaista, kun voi puhua ystävän kanssa samalla! 🙂 Mäkin oon yrittänyt lisää sitä hyötykävelemistä. Kävelen tosin töissä koko päivän, mutta lisäksi enemmän voisi työmatkaan lisätä kävelyä. 🙂

 10. Kiitos Niina.<3 Ymmärrän, kun mun työt oli lähempänä olisin ihan hyvin voinut kävellä töihin, mutta halusin vaan bussilla mahdollisimman nopeasti kotiin. Hassua, sillä kuitenkin illalla saatoin lähteä lenkille, jotenkin sitä vaan haluaa töistä nopeasti kotiin ja autossa/julkisissa voi vähän rauhoittua ja nollata työpäivää musiikkia kuunnellessa. 😀 Reissukävely on parasta ja tykkään haahuilla uusissa paikoissa!

 11. Kävely on kyllä paras ja luonnollisin liikuntamuoto! Itse vielä joku vuosi sitten vihasin kävelyä hyötyliikuntana, mutta tykkäsin käydä lenkillä. Saatoin kulkea pienetkin matkat bussilla, ja sitten illalla käydä 3km lenkin. Nyt olen kuitenkin petrannut ruokavalion kanssa ja viimein löytänyt hyötyliikunnan, hah! Olen aina valittanut ettei ole aikaa juuri salilla käymiselle jne., mutta nykyään panostankin sen sijaan siihen että töissä ja vapaa-ajalla kävelen mahdollisimman paljon. On ollut kiva huomata, että kun ennen joku muutama kilometrikin sattui jalkoihin niin nykyään voi vetää 8-10km päivässä ja seuraavana päivänä ei tunnu missään!
  Ps. tää oli kai ensimmäinen kommentti sun blogiin, vaikka oon sua seuraillut jo varmaan melkein vuoden ja olin jo melkein huolissaan kun pidit blogista taukoa 😀 tykkään blogistasi tosi paljon! Käveleminen oli selkeästi se itseäni koskettava aihe joka sai viimein kommentoimaan… 😀

 12. Moikka Katja, tää kommentti lämmitti niin mun sydäntä aamulla! :)<3 Hyötyliikunta on parasta. Jossain vaiheessa keskityin niin paljon saliin, että en edes huomioinut hyötyliikunnan tärkeyttä. Ja se tunne on paras, kun huomaa lenkillä, että sitä jaksaa aina vaan pidempiä lenkkejä. Kävelyllä voi niin huomaamattomasti nostaa omaa kuntotasoa. Mullakin on petrattavaa vielä ruokavalion kanssa, mutta hei baby steps kohti omia tavoitteita.

  Kiva, että kommentoit ja oot löytänyt mun blogiin! 🙂

Vastaa

Siirry sivun alkuun