LÄSKI EN LÄHDE SUNKAA ULOS

Onneksi Mr. Bear lähti ”läskinkaa” ulos. 😀

Oletko koskaan kieltäytynyt treffipyynnöstä? Miten olet sen tehnyt? Kierrellyt ja kaarrellut, kunnes toinen sen tajuaa vai sanonut suoraan, ettei sinua kiinnosta. Miten toinen osapuoli on se ottanut? Onko hän ollut pettynyt ja ilmaissut tunteensa pettymyksestä? Mitä jos vastaukseksi olisit saanut: ”En mä oliskaan lähtenyt läskinkaa treffeille”. Instagram viestittely erään miehen kanssa meni jotakuinkin näin…

Mies: ”Lähdetkö kahville?”
Meitsi: ”En. Kiitos kutsusta, mutta minulla on poikaystävä.”
Mies: ”Mä oon kuumempi, kuin sun mies. Kannattais lähteä!” 
Minä: ”Kiitos kutsusta, mutta vanhassa vara parempi.”
Mies: ”En mä oliskaan lähtenyt läskinkaa treffeille.” 

 
Tässä kohtaa mua alkoi naurattamaan. Moni fiksumpi, kuin minä olisi antanut olla, mutta minä heitin bensaa liekkeihin. Miksi? Se selviää postauksessa myöhemmin.

Minä: ”Voi harmi, että sulla on noin huono itsetunto tai paha olla, että pitää sitä muihin purkaa.”
Mies: ”Kukaan ei halua tollasta läskiä muijaa.”
Minä: ”Paitsi sinä, just äsken, kuin laitoit mulle viestiä (oikein kahteen otteeseen).
Mies: ”En halua lähteä läskin kanssa ulos. Se on vaan fakta, ettei kukaan halua pluskoon mallia. (Tässä kohtaa koin suurta tyytyväisyyttä, että joku pitää mua mallina. :D)
Minä: Paitsi näköjään sun kaltaiset huonolla itsetunnolla varustetut miehet haluaa tällaista ”läskiä muijaa”. Johon jatkoin: ”Vai onko sulla niin pieni, että itsetunto riittää juuri tähän?”
Mies: Poisti ja esti minut Instagramista.

Totean heti alkuun, että on erittäin lapsellista viitata miehen pieneen penikseen. Faktahan on, että sille munan koolle ei kukaan mitään voi. Se on silti yhtä loukkaavaa, kun mikä tahansa muu kommentti naisen ulkonäöstä. Olen pyöritellyt asian tiimoilta postausta liittyen miehen ja naisten ulkonäön arvosteluun. Saa nähdä nääkeekö se postaus ikinä päivän valoa.  Tiedostan, että vajosin aivan yhtä alhaiselle tasolle, kuin suuttunut treffeille pyytelijä. Faktana muuten, että treffeille minua pyytänyt mies oli yli kolmekymmentä vuotias. Olin aika järkyttynyt juuri hänen iän takia hänen vastauksistaan.

 

Kuitenkin asiaan! Tämän postauksen pointti onkin, että miksi nätisti treffeistä kieltäytyvää naista saa alkaa parjaamaan? Ei ole nimittäin ensimmäinen eikä toinen kertakaan, kuin näin on minulle on käynyt. Baarissakin moni mies kokee asiakseen alkaa huudella naisten perään loukkauksia, jos tämä ei lämpene tanssi yrityksille. Monesti illalla kadulla kävellessäni kohtaan ikävän ilmiön. Perääni vihellellään ja kohtaan varsin painostavia kysyviä katseita. Jos esitän, etten kuule viheltämistä tai mukamas näe minuun kohdistuvaa tuijotusta niin monesti se tuntuu lietsovan miehiä vain lisää. Jos en jaksaa vastata: ”Mihin matka kysymykseen” tai vastaan siihen ”Kotiin” saatan saada vastaukseksi vähättelyä, nimittelyä tai ilkeitä sanoja.

Moni varmaan pitää minua lapsellisena ja typeränä, kun lähdin tuollaisiin lapsellisen miehen viesteihin edes vastaamaan. En edes tiedä miksi lähdin. Ehkä siksi, että toivoin, että hän tietäisi miltä nuo turhat viestit voivat tuntua. Kuinka ärsyttävää ja lapsellista tuollainen käytös on. Minua ”läski” viestit huvittivat, mutta toiselle naiselle ne voivat laukaista syömishäiriön. Ne voivat oikeasti vaikuttaa jonkun päivän suuntaan tai, jopa elämän kulkuun. Minulla on vahva itsetunto, kaikilla ei ole. Oli vahva itsetunto tai heikko itsetunto, kenenkään ei tulisi saada kokea tuollaista käytöstä!

 

Suurin syy miksi halusin kirjoittaa aiheesta on se, että olen huolissani, että jos minä 25-vuotiaana aikuisena naisena koen tuollaisen käytöksen ahdistavaksi niin, miltä minusta 10 vuotta nuorempi teinityttö mahtaa ajatella kadulla kulkiessaan ja huuteluita osaksi saadessaan. Sosiaalinen media mahdollistaa kaikenlaisen ilkeilyn ja tekee siitä erittäin helppoa. Voiko kuitenkin olla niin, että jos tuollaiselle käytökselle annetaan tilaa, vaikkapa Instagramissa niin leviääkö käytös myös sosiaalisesta mediasta muualle. Onko nykyään, jopa hieman hyväksyttävämpää antaa tuollaista ”palautetta” naisille, koska se nyt vaan on niin yleistä?

Ei minulle tulisi mieleenkään sanoa miehelle, joka kieltäytyy treffeistä, että ”Haista huilu!” tai ”Senkin homo!”. Tai mitään muutakaan mieltä ylentävää ja lapsellista. Kenenkään ei pitäisi kokea oloaan uhatuksi tai loukatuksi, jos kieltäytyy seurasta. En yleistä, että jokainen mies toimii näin. Ei tosiaankaan toimi. Uskallan silti väittää, että ainakin tuo aggressiivis sävytteinen käytös kielteistä treffipyyntöä tai lähestymisyritystä kohtaan on yleisempää miehillä, kuin naisilla. Monet miehet eivät varmasti ymmärrä tai ajattele, kuinka ahdistavalta tuollainen käytös voi tuntua. Kerran jos toisenkin päähäni on tullut ajatus, jopa raiskauksen uhasta, kun käytös on muuttunut hetkessä niin  agressiiviseksi. Eikä tuollaista käytöstä voi perustella alkoholin runsaalla käytöllä. En minäkään vedä kännejä ja sitten loppu illasta yritä pyydellä miehiä väkipakolla treffeille. Kieltäytyville treffiseuralaisille ala heiluttelemaan etälamautinta ja kertomaan, kuinka minä olen parempi, kuin kotoa löytyvä puoliso. Mitä ulkonäön kommentoimiseen tulee on minusta aina toisten ulkonäön kommentointi todella alhaista ja tarpeetonta. Voi sen pettymyksen esittää muutenkin, kuin toista loukkaamalla. Ja jos nyt kuulet sanat: ”Läski en lähde sunkaan ulos” niin muista, että nuo sanat kertovat henkilön omasta epävarmuudesta eikä niille kannata antaa mitään painoarvoa.

 

Oletko sinä törmännyt tällaiseen käytökseen, kun olet kieltäytynyt treffipyynnöstä?

16 kommenttia artikkeliin “LÄSKI EN LÄHDE SUNKAA ULOS

 1. Hyvä kirjoitus! Olen kokenut samanlaisia tilanteita. Pahimpana tilanteen, jossa mies suuttui niin paljon, että alkoi vainoamaan minua Instagramissa ja keksimään minusta valheita. Hän myös lähetti silloiselle poikaystävälleni viestin, että olisin pettänyt häntä hänen kanssaan. Ja kaikki lähti, vain siitä, että en halunnut mennä hänen kanssaan syömään !!! Baarissa tuollaista käytöstä koen todella usein ja se on todella ahdistavaa. Pitäisi aina olla jonkun mies tai miespuolinen ystävä mukana…

  T. 21 v nainen Tampereelta

 2. Hei samaistun ihan satana! Olin tyttöporukankaa baarissa ja meitä lähestyi poika porukka, joka kysyi voivatko liittyä seuraan. Ystäväni asiallisesti kertoi meidän viettävän tyttöjen iltaa ja, että haluaisimme viettää illan keskenämme. Heti alkoi sadella kommentteja "Pihtarit" ja naljailua tyttöjen iltaamme kohtaan. Ärsyttävää…

 3. Samaistun! Mulle huusi joku mies joskus baarissa, et oon pihtarihuora, kun en lähtenyt sen mukaan koska a) olin parisuhteessa ja b) en tykkää jos ihminen ei tiedä omaa rajaansa juomisen suhteen.. Joten oon todennut, et en vastaa mitään niille ällötyksille, jotka aina välillä instassa kirjoittelee privaviestejä. Sen jälkeen, kun julkaisin instassa selfien hääpäivältä, niin sain reilun 10 ällöä treffiviestiä/panopyyntöä ja muuta sellasta kivaa :/

 4. Eikä ihan hullua! Vitsi kuinka ahdistavaa. 🙁 Kiitos silti, että kommentoit ja kerroit sun tarinan!

 5. Siis apua inhoan tota ja vitsi mikä soppa syntyy jos sitten nainen laittaa jauhot suuhun ! Ärsyttävää!

 6. Siis Huoh. Vihaan tota pihtari nimitystä! Se on ihan naurettava. Pihtarihuora on kyllä mielenkiintoinen yhdistelmä ja kertoo juuri kommentoijan lapsellisuudesta. Miten voi olla huora ja pihtari samaan aikaan? :"D

  Ja hyvä linja, mäkään en yleensä vastaa. Nyt vastasin, kun mies sattui olemaan yrityksen toimitusjohtaja ja luulin sen aluksi olevan yhteistyö ehdotus niin avasin koko keskustelun. Sitten kun huomasin että ei siitä ole kysymys, mutta viesti oli nätisti kirjoitettu niin ajattelin vastata nätisti "enkä jättää roikkumaan". Kiltteydestä sakotettiin ja olisi pitänyt jättää vastaamatta. 😀

 7. Jos mulle tulee privaviesti instassa, en vastaa siihen lainkaan vaan hylkään sen 😀 Koska joo, tuttua juttua tämä touhu 😀 Baarissa on hyvin helppo, toki mua katsotaan kysyvästi ja joskus turhankin pitkään ja ahdistavasti, mutta liikun yleensä baarissa miespuolisten ystävieni kanssa joten päällehyökkijät jäävät vähälle, thank god 😀 Niinä harvoina kertoina kun oon pelkässä naisseurassa, niin toki tullaan mutta koskaan ei oo vielä käynyt tässä vanhemmalla iällä niin että olis alettu käyttäytymään noin lapsellisesti kun kieltäytyy – nuorempana taas sitä tapahtui, kerran jopa huoriteltiin. 😀 Mutta anyway, sun tilanteessasi olisin sanonut takasin, koska oon itse sellasta tyyppiä että sanon takaisin ja heitän bensaa liekkeihin 😉 Hyvä postaus jälleen Siiri!

 8. Joo niin on. 😀 Se on kyllä jännä, että kaiken maailman kyselijät yleensä jää jos seurassa on edes yksi miespuolinen henkilö. 😀 Ja kyllä mun puolesta voi sanoa takaisin, koska se ken leikkiin lähtee se sitten sen leikin kestäköön…
  Kiitos Kata. 🙂

 9. Siis en voi käsittää miten jotkut miehet voi olla noin idiootteja… Taas kyllä väheni usko ihmiskuntaa kohtaan 😀

 10. Jep välillä kyllä menee usko, mutta onneksi (ainakin uskoin näin) enemmän on niitä hyviä tyyppejä liikenteessä, kuin näitä "sankareita"… 😀

 11. Mä estän Instassa aina kaikki, en vastaa mitään 😀 Mua ällöttää kyllä tollaset miehet, yök. Tosi törkeä tuo mies sua kohtaan, hyvin vastasit hänelle 🙂 Ihan pikkulapsen touhua häneltä, ekaks ollaan niin kiinnostuneita ja kun kohteliaasti kieltäydytään, niin aletaan haukkumaan 😀 Sillee, no mä en mä oiskaan halunnut. No halusitpas! Oot vaan katkera 😀

 12. Apua mulle tulee tästä mieleen kans yks mies instagramissa, pyysi just mua treffeille ja kieltäydyin että "kiitos, mut ei kiitos!" ja siitäkös tää mies suuttui 😀 sen jälkeen olin ruma ja läski ja vaikka mitä! Ihan mielettömän törkeetä sanoa tollasta 😀

 13. Niin on ja mietin, että tollaset tyypit varmaan itse murtuis, jos niille sanois jotain takas, koska jos pelkkä kieltäytyminen treffeistä on noin kova paikka. 😀

Vastaa

Siirry sivun alkuun