MUUTTUNUT SUHDE PERJANTAIHIN

Selasin vanhoja postauksiani taaksepäin ja silmiin pisti, kuinka monessa blogipostauksessa kerroin tulevasta viikonlopusta ja viikonlopun suunnitelmista. Moni postaus oli vähän niinkuin perjantaipostauksia: ”wohoo viikonloppu olet täällä”, ”vihdoin on perjantai!”. En tiedä miksi mun perjantaipostaukset on jäänyt unholaan. Kolme vuotta sitten, kun aloitin blogin pitämisen niin olin 22-vuotias. Tottakai perjantait ja koko viikonlopppu tarkoitti juhlimista ja ulkona käymistä. Onko musta tullut vanha, kun perjantai ei ole niin kova juttu? No henkisesti ei ole. Totuuden nimissä musta tuntuu, että tänä vuonna on tullut biletettyä melkein rankemmalla kädellä, kuin tuolloin. Olen ollut joka viikonloppu jossain. Enkä vain näin kesän korvilla. Tänäkin viikonloppuna tulee ehkä yksi tai kaksi lasia viiniä juotua. Hyvä ystäväni täytti eilen 25-vuotta ja järjestää sen kunniaksi mafia aiheiset synttärijuhlat. Juhlittua tulee siis edelleen niin miksi suhteeni perjantaihin on muuttunut? Eikö minulle tule sellaista perjantaifiilistä, kuin ennen? 
 
18-vuotiaana elin perjantaille. Hyvän ystävän kanssa suunniteltiin joka perjantai jo seuraavan viikon perjantain suunnitelmat. Rakastan edelleen perjantaita. Ehkä perjantaifiilis on osittain hiipunut, koska usein lauantaina saattaa olla työpäivä. En usko, että se on kyllä mikään pääsyy, sillä töissä olen käynyt täysipäiväisesti jo tuolloin. Suurimmaksi syyksi veikkaan omaa muuttunutta suhdetta perjantaihin. En enää elä vain viikonlopuille. Nautin arjesta tosi paljon! Vaikka viime aikoina on tullutkin istuttua tosi paljon terassilla viinillä, bailattua kavereiden kanssa ja ylipäänsä vietettyä railakasta sosiaalista elämää. Nautin sosiaalisista hetkistä ja rakastan nähdä ystäviäni, mutta viikon kohokohta ei ole se perjantai taikka viikonloppu. Nautin ihan yhtä paljon siitä, kun vietän vapaapäivää käymällä lounaalla ystävän kanssa, katsomalla Netflixiä sohvalla Mr. Bearin kainalossa tai olemalla ihan vain yksin, jotta voin tehdä omia juttuja. Ystäväni käyttää tästä termiä ”Siireillä”. 
 
Nyt seuraakin järkyttävä paljastus. Nautin kaikista eniten arjesta ja tosi paljon yksinolosta. Olen  todella sosiaalinen ja vietän paljon aikaa ystävieni kanssa, mutta  kaikista eniten nautin yksin olosta ja kotona olemisesta. Parisuhteessakin tarvitsen tosi paljon aikaa olla vain yksin, jotta saan aikaa omille jutuilleni. Meillä on mieheni kanssa tosi erilainen työrytmi ja myyjän työn takia minulla usein vapaapäivät ovatkin osittain arkena. Saan olla yksin ja tehdä niitä omia juttuja. Nauttiakseni ystävien kanssa sosiaalisista hetkistä tarvitsen vastapainoksi tosi paljon omaa aikaa. Parisuhteessa rakastan sitä, että saa mennä toisen viereen nukkumaan ja joku odottaa sinua kotiin. Yhtä paljon nautin niistä vapaista hetkistä, jotka ovat vain minua varten. Ulkoa päin minusta saa tosi sosiaalisen kuvan ja sitä olenkin. Olen todella sosiaalinen, mutta samalla todella omissa oloissa viihtyvä. Näin on aina ollut. Sosiaalisuuden vastapainoksi tarvitsen omaa aikaa ja hiljaisuutta, kun päässäni hurisevat, vain omat ajatukset.
 
Tänä perjantaina odotan kovasti huomisia ystävän syntymäpäivä juhlia ja sunnuntaita, kun näen pitkästä aikaa yhtä toista tärkeää ystävääni. Samalla odotan jo ensi viikkoa ja, mitä se tuo tullessaan. Enää maanantai ei ole viikon ahdistavin päivä se voi olla, jopa viikon paras päivä. Minulla on tosiaankin muuttunut suhde perjantaihin ja se on ihanaa. Nautin, että jokainen viikonpäivä on niin sanotusti saman arvoinen eikä tule ”elettyä” vain viikonloppuisin. Minulla ei ole muuttunut suhde perjantaihin. Minulla on muuttunut suhde koko viikkoon. Jokainen päivä voi olla perjantai ja aivan yhtä ihana ja arvokas!  
Ihanaa perjantaita ja viikonloppua kaikille! <3
 

6 kommenttia artikkeliin “MUUTTUNUT SUHDE PERJANTAIHIN

  1. Mä elän kyllä vähän perjantaille nykyään – mulle se tarkottaa nykyään hyvää ruokaa ja ehkä lasia viiniä.. sit ajoissa nukkuun ja kunnon yöunet.. parasta <3

  2. Perjantaille saa elää! Mun perjantait taisi olla ennen vain astetta rankempia ja koko arki meni vain niitä odottaessa. Viikko tuntuu nykyään lyhyemmältä, kun iloitsen arjestakin. 🙂 Hyvältä kuulostavat perjantaisuunnitelmat sulla! 🙂

  3. Ennen perjantaita tuli aina ikävöityä ja villittyä viikonloppua-kun vielä oli viikonlopputöitä. Nykyään kun niitä ei ole niin se on vain ihan any other day joka on vapaana. Olisi kyllä siis kiva joskus keksiä jotain semmosta wow-viikonloppu juttua, kun usein tulee täälläkin viihdyttyä liiankin hyvin omissa oloissa.

  4. Anteeksi kommenttisi oli mennyt ohi! :/ Mä tavallaan odotan perjantaita, koska usein näen silloin ystäviä, mutta enää se ei ole se viikon suurin kohokohta, mitä se joskus ehdottomasti oli! 😀

Vastaa

Siirry sivun alkuun