NÄIN VALEHTELEN SOMESSA

Jodel on varmasti täynnä keskusteluja siitä, kuinka joku bloggari on ”valehdellut somessa”. Bloggareita monesti syytetään elämän kiillottamisesta. Toisia siitä, että viikon lopun juhlinnan jälkeisestä iskemisestä Mäkkäriin ei ole mainintaa somessa. Toisten parisuhde statusta pohditaan ja , vaikka ja mitä. Minusta se on ihan luonnollista, koska tietysti seuraajia kiinnostaa millainen bloggari on oikeasti. Olisi kuitenkin hyvä muistaa, että välillä nautittu Mäkkäri ateria ei tee kenestäkään varsinaisesti epäterveellisesti elävää oli fitnes bloggari tai ei. Välttämättä kaikkia hetkiä ei kukaan haluakaan jakaa sosiaaliseen mediaan. Pitäähän sitä olla muutakin elämään, kuin Instan päivittäminen ja some! Minusta jokainen saa päättä minkälaista somea tekee ja, mitä sinne someen haluaa jakaa. Siitä olen kuitenkin, vain yhtä mieltä, että seuraajille tulee olla aina rehellinen! Pidän törkeänä esimerkiksi tuotteiden mainostaminen, josta itse ei kuitenkaan olla vakuuttuneita.
Aiheeseen liittyen löysin alunperin postaus idean Johannan blogista ja minusta se oli niin hyvä, että halusin toteuttaa sen myös itse! Näin minä valehtelen somessa, vai valehtelenko?
Menen niihin hotelleihin, ravintoloihin ja tapahtumiin, joiden tiedän olevan some-ystävällisiä ja kaunista kuvattavaa.
 
Menen niihin hotelleihin, mitkä Mr. Bear valitsee. Matkan ja hotellin valitsemisessa minulle on tärkeää matkakohde ja hotellin sijainti. Me haluamme lomaltamme samoja asioita. Pääosin, että kaikki olisi  hyvien etäisyyksien päässä ja itse hotelli siisti. En ole sellainen, joka jaksaa käyttää paljoa aikaa matkan varaamiseen. Usein päätämme budjetin ja varaamme matkan. En ole ollut ikinä kova selailemaan tai vertailemaan. Luen korkeintaan hotelli arvostelut ja luotan niihin. Jos mietimme muutaman eri paikan välillä niin annan Mr. Bearin päättää lopullisen paikan. Luotan hänen makuunsa ja siihen, että ajatuksemme loman suhteen ovat samanlaisia ja, koska itseäni ei tosiaan vertailu suuresti kiinnosta niin helppo jättää tämä työ hänelle. Jokaisessa paikassa on varmasti kivoja kuvauspaikkoja, joten ne eivät määritä matkaani millään tavalla. 
 
Sisustan, teen kattauksen tai pukeudun niin, että niistä saa hyviä kuvia. 
 
Pidän siististä ja laitetusta kodista. Se on minulle tärkeä asia oli blogia tai ei. En silti koe tarvetta, vaikka päivittää sisustustani useammin, koska somessa näkyisi samat huonekalut tai verhot. Ostan mielelläni laadukkaita huonekaluja, jotka kestävät aikaa ja miellyttävät silmääni pitkään. Pidän ruuan asettelusta lautaselle. Minusta on mukavempi syödä kauniisti laitettu annos, kuin kasa ruokaa lautasella. Nappaisin sitten kuvan annoksesta tai en. Mietin kyllä tarkemmin, mitä laitan päälle jos näen ystävää tai olemme lähdössä ulos. Minulla ei ole asukuvaajaa erikseen, joten mieluusti käytän tilanteen hyväksi ja pukeudun kivasti, jotta voin käyttää mahdollisen asukuvaamis hetken hyödyksi.  Minulla on onneksi ihania ystäviä, jotka suostuvat nappaamaan minusta asukuvia. Tämä ei ole kuitenkaan aina ja saatan nähdä ystäviäni verkkareissa ja tukka sotkussa.
 
En ota itsestäni kuvia, enkä Insta stories -videoita, joissa minulla ei ole meikkiä.
 
Voisin ottaa ihan hyvin. Pidän kasvoistani ilman meikkiä ja meikittömät kuvat ovat ihanan raikkaan näköisiä. Jos nyt kuitenkin joku jäätävä näppylä on ilmestynyt naamaani niin kyllä minä sen ennemmin peitevoiteella piilotan, kun annan kuvissa näkyä. 
 
Teen asioita ja kerron asioista blogissa, joiden tiedän tukevan omaa brändiäni.
 
Tosi ja epätosi. En koe, että minulla olisi vielä mitenkään vahva brändi. Mutta tottakai sitä korostaa asioita, joista ajattelee lukioiden olevan kiinnostunut tai niiden asioiden takia seuraavan sinua. Itselläni se näkyy tällä hetkellä siinä, että päivittelen Insta stories videoita useammin, koska ajattelen, että on kiva näyttää lukijoille jotain sillä hetkellä tapahtuvaa. Luohan se erilaista pintaakin bloggaajaan, kun pääsee kurkistamaan hieman syvemmälle heidän elämään. 
Käsittelen kuvat niin, että näytän kauniimmalle.
 
Käsittelen kaikki kuvani niin, että korjaan valoja ja varjoja, korjaan kontrastia, syvennän värejä ja rajaan kuvia. En koe tarvetta esimerkiksi muuttaa kasvojeni piirteitä suurentamalla silmiä, kaventamalla nenää sun muuta. Eihän kuvan tyyppi olisi enää minä, vaan paranneltu versio minusta. Uskon siihen, että epätäydellisyys on kaunista ja haluan tuoda sen myös omassa somessani esiin.
Kadun joitakin blogiyhteistöitäni. 
 
En kadu. Lähden vain sellaisiin yhteistöihin mukaan, jotka oikeasti kiinnostavat minua. Arvostan myöskin omaa työtäni enkä lähde sellaisiin yhteistöihin mukaan, mistä en koe saavani ansaitsemaani korvausta. Kuka sitä omaa työtä arvostaa, jos en minä itse! Muutamat yhteistyökuviot olen jättänyt sentakia pois, koska ensiksi on luvattu toista ja sitten ehdotettu toista. Jos yritys antaa epäluotettavan kuvan minulle niin miten voin luottaa siihen, että yritys toimii muutenkaan luotettavasti esimerkiksi lukijoitani kohtaan, kun he tilaavat heidän tuotteitaan?
 
Ajattelen hetket Instagram-kuvina.
 
En todellakaan. Kauniista paikoista ja kauniista jutuista on ihana ottaa kuvia, mutta minulle tärkeissä hetkissä osaan erottaa ajan milloin puhelimen kamera tai kamera pysyvät poissa. Hetkistä pitää nauttia ja elää niitä oikeasti eikä vain Instagram tilin kautta. Muistot hetkistä pysyvät ikuisesti mielessä, mutta Instagram kuva hukkuu sinne muiden kuvien sekaan.
 
Seuraan Jodelia ja keskustelupalstoja sekä googlaan nimeni tasaisin väliajoin.
 
Jodelia minulla ei ole enkä sitä seuraa. Kerran oli kyllä huvittavaa, kun kaveri lähetti kuvan Jodel keskustelusta, jossa pohdittiin onko mieheni ollut vankilassa. Tai pikemminkin siellä oli ”varmaa tietoa” asiasta. Tuosta kyllä olen saanut niin monet inside vitsit kotona väännettyä ettei mitään rajaa. 😀
Silottelen elämääni somessa.
 
En mielestäni. Käyn töissä ja opiskelen niinkuin moni muukin nuori enkä pidä sitä salassa. Varmasti kohtaan  samanlaisia ongelmia, kuin kuka tahansa muukin. Välillä on huono päivä ja en pelkää tuoda sitä esiin. En pelkää kirjoittaa siitä, että minulla olisi paha olla. Kirjoittaminen on minulle, kuin terapiaa.
Bloggaajien elämä on glamourista.
 
Uskon, että jokaisella ihmisellä on omat vaikeutensa ja omat ristinsä kannettavana, vaikka Chanel roikkuisikin olalla ja some täyttyisi pelkistä ulkomaanmatkan kuvista. 
Valehteletko sinä somessa ja, mitä sinä pidät valehteluna somessa?

11 kommenttia artikkeliin “NÄIN VALEHTELEN SOMESSA

  1. Tää on varmaan pakko itsekin toteuttaa, niin mielenkiintoisia juttuja käydään nimittäin tässä läpi ja oon mielenkiinnolla lukenut muiden seuraamieni bloggaajien vastauksia näihin 😀 Mä en pidä myöskään siitä että hehkutetaan somessa jotain tiettyä tuotetta mutta muuten siitä ei sitten pidetäkkään.
    Mitä siihen elämän silotteluun tulee, mun mielestä tuo on aika kurjaa että ne jotka eivät halua blogiin kirjoitella mitään huonoa, vaan haluavat pitää sen ns. hyvänä paikkana, niin siitä luullaan että he haluaa silotella elämäänsä. Oonkin aina hokenut, kenenkään elämä ei oo täydellistä ja jokaisen ihmisen terveen järjen luulisi sanovan samaa, antoi some ymmärtää mitä tahansa muuta 😀

  2. Olipa mielenkiintoinen lukea sun vastaukset tähän, tän voisi itekki toteuttaa on nii mielenkiintosta ollu nimittäin lukea muiden vastauksia!!

  3. Onpa hauska kun teit tällasen, musta tuntuu että joo jotkun bloggarit on tällaisia ja tuntuu että se on lähtenyt aivan käsistä. Itselleni kuitenkin blogi on tavallaan vain tapa antaa itsestään jotain ulos ja lähinnä postauksia tulee jaettua kavereille 🙂

  4. Oli kyllä kiva lukea tää postaus sultakin, oot niin ihanan rehellinen <3 Tää ois kyllä postaus minkä haluaisin toteuttaa itsekin, oon vaan niin huono tämmöisissä "haasteissa" 😀 Kauniita kuvia♥

  5. Se on musta munkin mielestä väärin ja edelleenkin pitäisi muistaa jokaisella on omat vaikeat asiat kaikki eivät välttämättä edes pysty käsitellä niitä, kuin yksin. Eikä tosiaankaan tarvitse! Itse tykkään raottaa nurjaakin puolta, koska se jotenkin vain sopii mun tyyliin ja mulle on terapeuttista kirjoitella niistä huonoista asioista. Jokainen saa kuitenkin itse päättää millaista blogia kirjoittaa ja sitä tulisi kunnioittaa. Ainahan lukija voi alkaa lukea toista blogia, jos jonkun "siloteltu elämä" ärsyttää. 😀

  6. Ja siis sen sijaan, että asiasta aletaan valittamaan. Se on minusta niin hassua. Jos joku bloggari on "ärsyttävä" niin ei sitten kannata lukea ja provosoitua, vaan vaihtaa sivua. 😀

  7. Kiitos.<3 Toteuta ihmeessä, olisi kiva lukea sinunkin vastaukset. Nämä kysymykset oli joillain tapaa niin kutkuttavia ja rehellisiä, että sen takia aivan itse itseni tähän haastoin. 😀

Vastaa

Siirry sivun alkuun