2018 KESÄ, JOKA MUUTTI KAIKEN

 
 
Tää on näitä postauksia, mitä oon yrittänyt alkaa kirjoittamaan koko päivän, mutta kirjoittamisesta ei meinaa tulla yhtään mitään. Sen sijaan, että kirjoittaisin nyt jotain nasevaa ja hauskaa niinkuin yleensä mulla on tapana niin ajattelin kirjoittaa miltä musta tällä hetkellä tuntuu. Tämä postaus saattaa tuntua aluksi surumieliseltä tai haikealta, mutta oikeastaan tämä on todella tärkeä ja onnellinen postaus minulle itselleni. Tämä on postaus tästä kesästä. Kesästä, joka muutti kaiken. 
 
Aamupäivällä kävelin kauppaan ja vatsaan kouraisi, kun näin kellastuneita puiden lehtiä maassa. Syksyn merkkejä. Kesä on kohta ohitse. Minulle kesä alkaa kesäkuusta ja loppuu syyskuusta. Tänä vuonna kesä jo tosin alkoi toukokuussa ja kesä on tuntunut jatkuvan pienen ikuisuuden, kun ilmat ovat olleet niin loistavia. Olen nauttinut tästä kesästä enemmän, kuin mistään aikaisemmasta kesästä ikinä. Tämä kesä on valehtelematta ollut paras kesäni koskaan. Tämä kesä on oikeasti muuttanut minua paljon. Olen tänä kesänä oppinut itsestäni hurjan paljon. Tämä kesä on kasvattanut minua niin paljon, että en voi edes sitä miltein sanoin kuvailla. Tämä kesä 2018 on, kuin ollut maailman pehmein ja täydellisin murrosikä minulle. Sellainen, että huomaat kasvaneesi naiseksi yhdessä yössä ilman kasvukivun häivääkään! Huomaisit vain eräänä päivänä, että luokan komein poika haluaisi juuri sinut tyttöystäväksesi. Sinulla olisi ihania ystäviä ja cool mimmiporukka, joille voisit uskoutua, mistä vain. Oma kroppa olisi muotoutunut juuri sellaiseksi, kuin haluaisit. Tulevaisuus ei pelottaisi tippaakaan, koska tulevaisuuden suunnitelmat olisivat jo selvät. Tai sitten olisit, vaan niin hemmetin toiveikas ja itsevarma tulevaisuuden suhteen, että asenteesi olisi ”ihan sama, mitä tulevaisuus heittää eteen, koska kaikesta selviää.” Elämä maistuisi makealta ja jännittävältä! 
 
 
Tuolta minusta on tuntunut koko kesän. Olokin on ollut, kuin ihastuneella teinitytöllä. Olen suorastaan juopunut elämästä ja kesän seikkailuista. Tuntuu surullisesta ja haikealta hyvästellä näin ihana kesä, vaikka tuleehan se kesä ensi vuonna uudestaan. Enkä usko, että kesällä itsellään on tekemistä onnellisten fiiliksieni kanssa. Nyt vain moni palanen on loksahtanut kohdalleen ja nautin täysin tästä elämäntilanteesta ja ajanjaksosta elämässäni. Minulla ei ole yhtäkään ajatusta päässäni esimerkiksi: ”Voi kunpa valmistuisin jo!” tai ”Olisinpa sitä tai tätä”. Kaikki asiat ovat super hyvin! Uskon kuitenkin, että tämä kesä on muuttanut jotain minussa pysyvästi. Tänä kesänä olen kasvanut henkisesti todella paljon. Eikä tätä  kesää tai kesän tuomaa onnea voi jatkua ikuisesti. Aina tulee elämässä tilanteita, kun koko elämä tuntuu kääntyvän päälaelleen. Toivon silloin, että muistan: ”Hei kesä 2018, muutti kaiken!”.
 
Sinä, jonka kesä ei ole välttämättä mennyt nappiin niin muista yhtälailla syksy, voi muuttaa kaiken paremmaksi. Kesä on, vain kesä. Aina tulee uusia kesiä, syksyjä, talvia ja keväitä. Aina seuraava päivä voikin olla parempi ja se käänteen tekevä päivä, jolloin sinä huomaat, että nyt on sinun aikasi loistaa ja toteuttaa itseäsi ja omia unelmiasi.
 
 
Ihanaa loppukesää just sinulle! <3

8 kommenttia artikkeliin “2018 KESÄ, JOKA MUUTTI KAIKEN

  1. Mä just eilen manasin kaverille sitä, miten kaikkien mielestä tää on ollut paras kesä ikinä, kun itse tuntuu että ei ole tehnyt mitään kuin ollut töissä 😀 toisaalta näin opiskelijana itsellä ainakin menee niin, että kun en koulun ohella työskentele niin koko muu vuosi on menoja ja meininkiä täynnä ja kesällä sitten rauhoittuu siihen kotona olemiseen ja työntekoon. Kaikki kai tavallaan haha 😀 vähän kyllä harmittaa että ei päässyt täysin näistä säistä nauttimaan, mutta niinkuin sanoit niin tuleehan se kesä joka vuosi. Ehkä ensi kesänä sitten 😀

  2. Mulla oli pari kolme kesää sitten aivan uskomattoman epäonninen ja huono kesä. Tuntui, että olin niin helpottunut, kun syksy alkoi ja halusin vaan unohtaa koko sen hemmetin kesän! Kesä oli niin jotenki kaikkea elämän mullistuksia ja vaikeita aikoja täynnä, että vähän jopa jännitin sen jälkeistä kesää, mutta itseäni ja sinua nyt uudestaan siteeraten, se kesä tulee aina uudelleen! Ja opiskelija ainakin syksy on täynnä kaikkea uutta. Menoa ja meininkiä ainakin saa halutessaan, vaikka kuinka ja paljon, kun opiskelijoille on niin paljon kaikkia rientoja. Voipi olla, että mun syksy onkin rauhallisempi, kun nyt on tultu mentyä tukka putkella. 😀
    Hyvällä tuurilla nämä ihanat ilmat jatkuu sinne syksyyn ja koulun ohella pääsee vielä ottamaan niistä kaiken irti. Ainakin toivotaan näin! 🙂 Kiitos kommentistasi. <3

  3. Tää kesä on ollut mullekkin muutosten aikaa ja oon ollut onnellinen! Toivottavasti sama fiilis jatkuu läpi elämän 🙂 Ihana lukea tälläistä posiitivista tekstiä ja ihanaa loppukesää myös sulle! <3

  4. Kiitos Niina<3 Tässä kesässä on kyllä ollut jotain taikaa ihan jo vaan ilmojenkin puolesta. 🙂

  5. Mulla on nyt vasta se kesä kun on loma, mutta kyllä kelit oli niin kivat että jaksoi useammin tehdä jotain töiden ohella valoisaan aikaan 🙂 mutta mulle kesä ei ollut toistaiseksi mikään superi. Synttärit kyllä oli 🙂

  6. Kesässä kelit ja valoisuus on parasta etenkin tänä kesänä! Mulla usein synttärit saattaa olla vaan, kun tavallinen päivä, koska en ole innokas synttärien juhlija. 🙂

Vastaa

Siirry sivun alkuun