25 ASIAA NUOREMMALLE ITSELLENI

Parin kuukauden päästä mittariin pärähtää 26 vuotta! Vielä siis toistaiseksi ikämittarissa vilkuu 25 vuotta. Päätin koota postauksen 25 asiasta, mitä olisin halunnut kertoa nuoremmalle itselleni. Nyt kun vähän ollaan kuitenkin viisastuttu ja kasvettu ajan myötä. 

 
1. Elämää ei voi suunnitella eikä asiat mene aina niinkuin haluaa. Varmasti monelle tämä on ihan selvä juttu, mutta varsinkin nuorempana välillä takerruin liikaa siihen, kun eivät asiat menneetkään juuri niinkuin olin ajatellut. Se on ihan turhaa ja hirveän aikaa vievää. Parempi mennä vain eteenpäin ja kohti uusia vastoinkäymisiä. No ei, mutta oikeasti uskon muuten vahvasti siihen, että kaikella on tarkoituksensa. Niin hyvillä, kuin huonoillakin asioilla!
 
2. Raha ei kasva puussa ja raha ei ole itsestään selvyys. Olen käynyt nuoresta asti töissä ja olen ollut suhteellisen hyvä rahan käyttäjä. Silti kaikkiin turhuuksiin aina ei olisi tarvinut laittaa rahaa ja kaikki uudet vaatteet ja merkkilaukut eivät tee loppupeleissä minua onnelliseksi. Olisi aina hyvä myös muistaa, että rahan eteen joku on aina tehnyt töitä, vaikka se olisikin ns perittyä rahaa. Siksi minulla on rahaan kohtaan varsin kunnioittava suhde. Muistettava on kuitenkin, että raha ei ole kaikki kaikessa eikä tosiaankaan se onnellisuuden lähde itselleni. 
 
3. Keneltäkään ei tarvitse kuunnella ilkeyksiä. Oli kyseessä kaveri, ystävä tai lähisukulainen niin kenenkään ilkeitä ja negatiivisia juttuja ei tarvitse kuunnella. Ihan ventovieraiden ilkeitä kommentteja ei kannata edes noteerata!
 
4. Karsi negatiiviset ihmiset elämästä. Ihmiset muuttuvat, kaikkia ihmissuhteita ei ole tarkoitettu kestämään hautaan saakka. Negatiivisista ihmisistä, jotka tuovat sinulle enemmän pahaa mieltä, kuin hyvää mieltä kannattaa päästää irti. Uusia ihania ihmisiä tulee elämääsi varmasti, jos olet itse mukava ja sydän avoinna.

 

 

5. Kaikki ihmissuhteet eivät ole ikuisia. Vähän sama juttu, kuin edellinen kohta, mutta tarkoitan tällä, että jotkut ihmissuhteet eivät ole ikuisia ja niitä ei tule surkutella, vaan muistella hyviä hetkiä niiden ihmisten kanssa. Kaikista ihmissuhteista oppii jotain. Oli kyse sitten ystävyyssuhteesta tai parisuhteesta. Jotkut ihmissuhteet myös vain loppuvat esimerkiksi muuttuvien elämäntilanteiden myötä. Eikä se ole aina vain negatiivinen juttu. Joskus ihmissuhteet vain päättyvät ilman sen kummempaa draamaa tai riitoja. Joskus vain ihmiset ajautuvat erilleen muuttuvien elämäntilanteiden, elämäntyylin tai ajatusmaailmojen myötä. Näitä ihmisiä voi muistella lämmöllä ja niiden ihmissuhteiden hyviä hetkiä voi muistella siellä kiikkutuolissa asti. 🙂
 
6. Lopeta ikuinen laihduttaminen ja paremman kropan tavoittelu. Nauti elämästä ja älä ajattele elämääsi kaloreina ja lenkkeinä, jotka sinun pitää kuluttaa. Tule sinut painosi kanssa.
 
7. Älä yritä muuttaa ketään tai odota, että joku muuttuisi. Kaikista ei tule niitä hyviä poikaystäviä, vaikka kuinka niin toivoisi. Kaikki eivät myöskään muutu, vaikka kuinka sitä sinulle lupailisivat. 
 
8. Arvosta perhettäsi. Arvosta äitiäsi, isääsi tai, vaikka isäpuoltasi. Koita ymmärtää heitä ja muista, että hekin ovat joskus olleet nuoria ja voivat tehdä virheitä. 
 
9. Osaa antaa anteeksi. Vihanpito ei tee kenellekään hyvää. Kaunaa ei ole hyvää kantaa. Osaa antaa anteeksi.

 

 

 
10. Muista, ettei kukaan ole täydellinen. Ei oikeasti kukaan. Et edes sinä. Jokainen tekee virheitä joskus. Eikä sinunkaan tarvitse olla täydellinen, olet hyvä juuri nyt ja juuri sellaisena, kun olet!
 
11. Itkeminen on terveellistä. Saa itkeä, näyttää tunteita ja aina ei pidä jaksaa olla se porukan vahva tyyppi, joka ei ikinä itke. 
 
12. Pidä ystävistä kiinni. Ystävät on elämän suola. Kunnioita ja vaali ystävyyssuhteita. Älä koskaan unohda omia ystäviä, vaikka jonkun miehen takia. Miehet on usein mitkä vaihtuu, kun taas ystävät pysyy! Uusia oikeasti hyviä ystäviä on paljon vaikeampi löytää, kun uutta seurustelukumppania. 
 
13. Älä yritä miellyttää elämänvalinnoillasi ketään. Ole yhdessä sellaisen ihmisen kanssa ketä rakastat ja mene sinne kouluun tai työpaikkaan mikä tuntuu sinusta hyvältä.
 
14. Elämä ei kaadu jos, et pääse johonkin bileisiin. Aina tulee uusia ”pakko päästä” bileitä. Et jää mistään ulkopuolelle tai menetä ystäviäsi, jos et mene jonnekin. Tai jos menetät, niin sitten oli ehkä tarkoituskin. Oikeat ystävät eivät unohdu bileiden takia.

 

 

 
15. Äidit ovat aina oikeassa. Mene sinne hammaslääkäriin, kun äiti siitä muistuttaa, ettet joudu käydä myöhemmin pidempää ja kallista hampaiden korjausprojektia. T. kantapään kautta opittu tämäkin.
 
16. Pidä yhteyttä läheisiin ennen kuin on liian myöhäistä. Tästä olen saanut karvaan kantapään kautta opetuksen, kun vähän päälle 20 vuotiaana, sain aamulla puhelun, että isäni on kuollut. Hautaan on hankala soitella…
 
17. Älä jää suhteeseen, missä sydän ei ole täysillä mukana. Yhtä elämää ei kannata tuhlata olemalla sen väärän ihmisen kanssa. Se ei ole reilua itseäsi kohtaan, eikä se tosiaankaan ole reilua toista kohtaan.
 
18. Puolusta itseäsi työpaikalla. Ei tarvitse aina suostua ylitöihin tai olla töissä 24/7. Sinulla saa olla myös muutakin elämää, kuin työ. Pidä puolesi työpaikoilla ja älä anna työnantajan käyttää hyväksesi sitä, että olet ”nuori” ja ”pompoteltavissa”. 
 
19. Keskity omiin saavutuksiisi. Älä mieti, kun Jonnakin pääsi kouluun ja minä en. Iloitse omista saavutuksista ja iloitse muiden saavutuksista! Mieti, mitä kaikkea sinä olet saanut aikaan ja, missä kaikessa sinä loistat. 
 
20. Elä hetkessä! Olet vain kerran 18-vuotias, 25-vuotias tai 50-vuotias. Nauti jokaisesta elämäntilanteesta, et voi kääntää kelloa myöhemmin taaksepäin.

 

 

 
21. Mielipiteet saavat muuttua. Ei ole väärin olla radikaalisti täysin eri mieltä jostain asiasta myöhemmin. Jokainen tuntee ja elää kokemuksiensa mukaan. Lisää kokemuksia,  lisää elämän kokemusta niin ihan luonnollistakin on, että joistakin asioista voi ajatella täysin eri tavalla, kuin aikaisemmin.
 
22. Jos haluat jotain niin hanki se itse. Jos haluat asunnon, tee töitä ja säästä se. Muistan, kun ennen päätöstäni aloittaa asuntosäästö mietin usein, että en ikinä saa siihen rahoja kasaan ja miksi minulla ei ole super rikasta perhettä sitä minulle rahoittamaan. Olisihan se nyt ollu kivempi saada asunto, kuin ”Manulle illallinen”, kuin tehdä töitä sen eteen. Jälkikäteen ajateltuna oon hemmetin ylpeä itsestäni, että säästin asuntoon ihan itse ja se on ihan omilla rahoilla hankittu! Ja vitsi se vasta on opettanut paljon. Tuntuu muuten satakertaa paremmalta sanoa, että hankin sen itse, kuin, että ”Isi osti”.
 
23. Mihinkään ei ole kiire. Sitoudu sitten, kun itse olet siihen valmis. Pyöräytä ne lapset kun sinulle siltä tuntuu tai skippaa kokonaan, jos siltä tuntuu. Päätä itse, mikä on sinulle hyvä ikä mennä kouluun, mennä naimisiin yms. 
 
24. Sinä päätät, mitä haluat  olla! Muiden mielipiteet eivät kerro sinusta tai määrittele kuka olet. Ne ovat vain heidän näkemys sinusta. Sinä päätät kuka olet ja millainen olet!
 
25. Ja lopuksi… Älä yhdistä farkkuhametta ja legginssejä. Se näyttää hirveältä ja, vaikka tämä muoti tulisi takaisin se ei ole sinua varten. Toisaalta, farkkuhame taisi olla nuorempana sellainen 10cm pitkä kankaan kaistale niin luojan kiitos silloin oli ne legginssit alla, ettei pyllyni näkynyt ympäri kyliä. Joka tapauksessa, never ever again! 😀

 

toppi – BikBok
housut – Bershka

 

 
 

 

 

4 kommenttia artikkeliin “25 ASIAA NUOREMMALLE ITSELLENI

  1. Vitsi mitä kuvia susta Siiri <3 Oot ihan oikeassa, jokaikisessä vinkissä näistä :') Mulla on vähän samantyyppinen postaus lojunut luonnoksissa, mutta sää vaan kiteytit tän kaiken. ♥

  2. Hei täälläkin on tällainen postaus lojunut luonnoksissa, ihan vaan synttäreiden kunniaksi viimein mäkin oon tän ajatellut toteuttaa, kun tänä vuonna mittariin tulee 25 ja jos en kerkeä sitä luonnostella loppuun saakka, niin sitten kakskutosilla julkaisen 8) Aikalailla paljon kyllä samantyylisiä kohtia, ollaan näemmä opittu aika samalaisia asioita elämämme aikana ;D Ja ootpahan muuten kuvissa taas niin upeena, magee mimmi <3

  3. Voi kiitos. <3 Mullakin tää kyseisen postaus lojui arkistojen kätköissä, mutta nyt se näki päivän valon. 😀

  4. Hahah tää on selvästi joku postaus mikä jää kaikilla lojumaan luonnoksiin, sillä mullakin tämä siellä lojui. Mä ajattelin, että pakko julkaista nyt ku oon vielä 25v, kun oli sen verran pitkään luonnoksissa lojunut… 😀
    Varmaan tää ikä tuo tietynlaisia ajatuksen muutoksia. Pitäis tehä tällänen postaus 30 vuotiaana ja sitten verrata, miten ajatukset sitten on vielä kehittynyt. 🙂

Vastaa

Siirry sivun alkuun