KUINKA LÖYTÄÄ LIIKUNNAN ILO UUDELLEEN X 10 VINKKIÄ

 

Voihan talvi! Musta on tullut talvella super mukavuuden haluinen. Ei huvittaisi millään nousta lenkille ennen koulua. Koulun jälkeen salille ei millään viitsisi mennä, vaikka sali osuu melkein sinne koulumatkan varrelle. Musta on tullut kaunistelematta laiska ja mukavuuden haluinen. Eikä se, etten ole käynyt siellä salilla tee musta laiskaa. Tismalleen vuosi sitten kirjoitin blogiini, siitä kuinka lopetin salilla käymisen. Tuolloin, vaikka lopetin salin en lopettanut liikuntaa. Aloin lenkkeillä säännöllisesti monta kertaa viikossa. Aloin joogata kotona ja tehdä kotona erilaisia lihaskuntotreenejä. Nyt  liikunnat on jäänyt ihan minimiin ja joogamatto pysynyt tiukasti rullalla.

Tänään olin pitkästä aikaa salilla. Tai oon mä käynyt nyt muutaman kerran hyvin säännöllisen epäsäännöllisesti salilla, mutta itse tekeminen on maistunut suoraan sanottuna puulta. Tiedättekö oon katsonut salilla koko ajan kelloa ja miettinyt milloin voi lähteä kotiin. Tänään mä olin kuitenkin salilla ja mulla oli pitkästä aikaa niin hyvä treeni. Nautin treenamisesta! Puhkuin intoa täynnä ja oikein harmittaa, kun en pääse salille ennen viikonloppua. Oon varmaan koko tämän kuukauden psyykannut itseäni löytämään sen liikunnan ilon uudelleen. Nyt se liikunnan ilo on uudelleen palannut! Tästä inspiroituneena halusinkin jakaa mun vinkit kuinka sen liikunnan ilon voi löytää uudelleen. 

 

Mun vinkit kuinka löytää liikunnan ilo uudelleen!
 
Älä pakota itseäsi. Jos elämän tilanne on stressaava. Aikaa eikä energiaa tunnu löytyvän juuri, kuin sen perus elämän pyörittämiseen niin älä pakota itseäsi liikkumaan. Sen takia, ettei siitä liikunnasta tule entistä suurempaa mörköä ja liikunta tunnu vieläkin enemmän ahdistavammalta ajatukselta. Liikunnasta saa sitä energiaa, mutta joskus voi olla elämäntilanteita, kuin aikaa  ei vain liikunnalle löydy.
 
– Aloita hyötyliikunnasta. Kävele niin paljon, kuin mahdollista. Käytä portaita hissin sijaan. Jos koulussa on välitunti tai töissä kahvitauko niin kävele tauolla pieni lenkki istumisen sijaan. Jo 12min kävelystä tulee energisempi fiilis. 
 
– Löydä oma laji. Jos se sali ei maistu kokeille jotain muuta liikuntalajia. Esimerkiksi käy tanssitunneilla tai aloita jokin joukkuelaji. 
 
– Kokeile rohkeasti uusia lajeja. Silloin, kun lopetin salilla käynnin innostuin kovasti joogasta ja erilaisista Youtube treenivideoista. Aloin treenata kotona tangolla tankotanssiliikkeitä.

 

– Treenaa kaverin kanssa. Hyvän ystävän kanssa tehty lenkki on, kuin terapiaa. Treenejä ei myöskään tule peruttua yhtä helposti, kun niistä on yhdessä sovittu.
 
– Aloita kevyesti. Älä tee suuria tavoitteita ”Nyt käyn salilla 5 kertaa viikossa”. Isot tavoitteet myös kaatuvat nopeasti. Sovi itsesi kanssa esimerkiksi, että käyt kerran viikossa salilla tai muutaman kerran viikossa pidemmällä lenkillä
 
– Ajattele terveyttäsi. Liikunta on vaan parasta mitä terveydellesi voit tehdä. Arki sujuu huomattavasti paremmin, kun fyysinen kunto on hyvä. 
 
– Tavoitteiden asettaminen. Aseta tavoite pyöreämmästä pyllystä, painon pudotuksesta, lihasten kasvattamisesta, paremmasta maastavedon tuloksesta tai pidemmästä ajasta mitä jaksat lenkillä juosta. Mitä ikinä mikä sinua motivoi!
 
– Ota liikunta omana aikana. Oli liikunnan laji mikä hyvänsä niin ajattele se omana aikana. Aika mikä on just sulle käydä läpi päivän tapahtumia. Aikana, jona voit keskittyä vain itseesi etkä kehenkään muuhun. 
 

Kuvat viime kesältä Kreetan matkalta.

Tsekkaa myös mun postaus, miten miten kävelin kiinteämmäksi.

 
 

8 kommenttia artikkeliin “KUINKA LÖYTÄÄ LIIKUNNAN ILO UUDELLEEN X 10 VINKKIÄ

  1. Kirjoittelet usein painosta ja treeneistä. Olisi kiinnostava tietää onko sulla syömishäiriötaustaa?

  2. Hei, ei ole syömishäiriötä ollut. On ollut kuitenkin ajanjaksoja, jolloin syömisen ja liikunnan kanssa on pitänyt löytää sellainen oikeanlainen tasapaino. 🙂

  3. Kivan tsemppaavat vinkit täällä! Mun pitäis muistaa nämä, kun itsellä ei oo ollut nyt mitään iloa ja intoa treenata, vaikka kotona ois hyvin aikaa tehdä näitä lihaskuntojuttuja – salille en osaa yksinään lähteä, pitäis ottaa itteesä niskasta kiinni ja lähtee siskon kanssa, mut kun ei olevinaan saa aikaan :'D Lenkille lähtö on talvisin ärsyttävää, mutta sinnekin mennään miehen kanssa aina kun on yhteistä aikaa ja jos pakkaset ei oo niin älyttömät. 🙂 Silti enempi lenkkeillään kyllä kevät-kesä-syksy aikaan 😀

  4. Kiitos Kata! Mullakin piti kyllä aika kovasti kaivella se into takaisin. Mä lenkkeilen ympäri vuoden, mutta kyllä talvella ne lenkkikerrat kummasti vähenee aika radikaalisti viikossa. Talvella on niin pimeä, ettei tee hirveän myöhään edes mieli lähteä ulos lenkille plus muut miljoona tekosyytä.. ; D

  5. Kivat vinkit, mutta mulle toi kaverin kanssa ei sovi salille, se hidastaisi ja olisi ehkä vähän tiellä. Kivempi saada omat pumpit päälle musalla 🙂 Lenkille kaverista kiva seura.

  6. Mä käyn välillä kaverin kanssa salilla, mutta korkeintaan lämmitellään yhdessä sen jälkeen molemmat tekee omia juttuja. Mä en pystyis kans treenaamaan kirjaimellisesti jonkun kanssa, koska omat musa, oma tekeminen ja se oma aika. Se on hyvä, kun kaverin kanssa sopii salitreffit niin sitten tulee oikeasti lähdettyä sinne salille, enkä itse ainakaan kehtaa perua niitä. Mutta onpas sitä joskus kaverin kanssa päädyttykin sitten salin jälkeen irtokarkki ostoksille tai menty shoppailemaan treenien sijasta. 😀

  7. Ihania vinkkejä, kiitos niistä Siiri <3 Itelläkin ollut melkoista kamppailua välillä päästä sinne salille ja saada kiinni treenaamisesta! Mutta voi välineurheilu ja kivat vaatteet, avainsana mulle :'D<3

  8. Kiitos E<3 Hahhah no niin on täälläkin ja tosiaankin ne kivat vaatteet muakin sinne salille motivoi! 😀

Vastaa

Siirry sivun alkuun