KUN RAKKAASEEN SATTUU NIIN SUHUN SATTUU

 
Moikka onkohan siellä vielä ketään, kun tää muikkeli on taas pitänyt kunnon blogitauon… Blogitauko alkoi tahattomasti. Koulu alkoi rullaamaan ja arki töissä ja yhtäkkiä sitä aikaa blogata oli vähemmän. Pian sitten sainkin ikäviä uutisia liittyen mummaan, jotka veti multa melkein maton alta. Ja muutama kuukausi onkin vierähtänyt niitä käsitellessä. Tiedättekö sanonnan ”Vanhuus ei tule yksin”? Se muuten pitää sitten kirjaimellisesti paikkansa. Vanhuus tuo mukanaan kaikenlaisia kolotuksia, vaivoja, erilaisia sairauksia ja niihin kaikkiin kourallisen erilaisia pillereitä. Sitten on niitä sairauksia, joita ei voi hoitaa pillereillä. Kaikki, jotka ovat blogia pidempään seuranneet tietävät, että mun mumma on mulle kaikki kaikessa. Oikeasti ihan kaikki. Jos sun rakkainta sattuu niin sua sattuu. Muhun on sattunut viime aikoina. Se ei ehkä oo näkynyt ulkoisesti,  mutta suoraan sanottuna oon ollut aika hajalla. Olin viime viikolla koko viikon Kurikassa mumman luona ja mumma oli niin heikossa kunnossa, että vein hänet sairaalaan. Kurikan terveysasemalla vietin viikon mumman seurana ja koitin olla niin suuresti avuksi, kuin vain voin. Tilanne on nyt paranemaan päin. Mummalla on keuhkoputkentulehdus, mutta hänen iässään nekin voivat olla kohtalokkaita. Mulla on suuri huoli mummasta joka päivä. Niinkuin aikaisemmin kirjoitin on niitäkin sairauksia,  joita ei voi hoitaa pillereillä. Ne vasta huolia ja surua aiheuttavat.
 
 
Lyhyesti sanottuna mun syksy ja talvi on mennyt käsitellessä asioita. Onneksi mulla on ihania ja mahtavia ystäviä, jotka on ollut mun tukena. Ja tietysti Mr. Bear. Koko viime vuosi on ollut mun elämän yksi raskain, mutta samalla myös ihanin. Ehdottomasti yksi opettavaisimpia vuosia. Oon oppinut itsestäni tosi paljon ja omasta henkisestä hyvinvoinnistani.

 

Jokaisella on oma tapa käsitellä elämän vaikeita asioita. Mulla on nyt käsiteltävänä tähän asti vaikein asia mitä mulle on tullut elämässä vastaan. Mä käsittelen yleensä asioita aika realistisesti. Lyömällä faktat pöytään tilanteesta. Suren hetken, suunnittelen päässäni selviytymissuunnitelman ja meen eteenpäin. Tämän hetkinen tilanne on jotenkin lyönyt mut lukkoon. En ole pystynyt lyömään asiaa pöydälle ja miettimään sitä kylmän realistisesti. Oon mieluummin kasannut töitä, menoja ja suhannut Espoo – Kurikka väliä. Blogi on pysynyt hiljaisena, koska oon käyttänyt mun energiat kaikkeen muuhun. Musta on ihana kirjoittaa ja blogi on mulle vieläkin erityisen tärkeä. Oon vaan odottanut sitä fiilistä, kun on kiva kirjoittaa. Nyt se fiilis on palannut. Oon ehkä saanut mun pään sisäisen selviytymissuunnitelman kasaan.

Tämä teksti tuntuu ehkä hieman raskaalta ja surulliselta luettavalta, mutta oon silti tosi onnellinen nyt. Mulla oli onnellinen viime vuosi on kaikista mumman sairaalareissuista huolimatta. Ja uusivuosi on lähtenyt tosi mukavasti käyntiin. Viimeisten kuukausien aikana olen vain ollut äärinmäisen huolissani mummasta ja käyttänyt vapaa aikaani muuten, kuin bloggaillen. Olen yrittänyt sopeutua tulevaan.

Nyt, kun blogi on virallisesti elvytetty eloon niin pysykää kuulolla. Palataan seuraavassa postauksessa kevyemmillä aiheilla ja olisi kiva kuulla, miten siellä ruudun toisella puolella on vuosi lähtenyt käyntiin! 🙂

 
 
 
 
 

10 kommenttia artikkeliin “KUN RAKKAASEEN SATTUU NIIN SUHUN SATTUU

 1. Kiva oli nähdä että oot postannut pitkästä aikaa, oonkin kaivannut sun kirjoituksiasi. Ihan syystä kyllä ootkin taukoillut, mulle tuli melko surullinen fiilis sun puolesta, mutta tsemppiä sinne <3 Voin vaan kuvitella kuinka raskasta sulla on ollut, mutta ihana kuulla että nyt on kuitenkin onnen tunteitakin siellä suunnilla 😉

 2. Hyvä kuulla, että oot palaamassa ja sehän yleensä kertoo blogitauon jälkeen, että asiat on viimein menossa juuri parempaan päin. Muistelinkin, että teillä oli vähän vastoinkäymisiä ja ikävä kuulla, että ne ovat jatkuneet. Toivottavasti nyt menisi paremmin lopputalvi ja kaikki kääntyisi vielä parhain päin <3 Sun rehellisiä mielipiteitä ja ajatuksia on niin mukava lukea ja olet niin samaistuttava, että sun jutut on aina ollut mun lemppareita täällä URL-blogimaailmassa. 🙂

 3. Olipa kiva nähä että olet postannut 🙂 hirmusesti haleja sinne<3 läheisen sairastelu on todella rankkaa, itse oma mummo altzheimer pahenee joka päivä, joten tiedän tunteen.

 4. Ihana sinä ja kiitos kommentistasi.<3 Toi oli aika vaikea postaus kirjoittaa, vaikka se onkin aika surumielinen, mutta ne on mun rehelliset kuulumiset. Ja on paljon kaikkea hyvääkin tapahtunut ja vaikeuksista nyt voittoon! :)<3

 5. Nimenomaan nyt oon alkanut sopeutua uuteen tilanteeseen, koska ei tässä enää mikään muu kuin asian hyväksyminen ja eteenpäin meneminen auta. 🙂 Ihana viesti Katri, meitsille tuli niin hyvä mieli, kiitos.<3

 6. Voi kiitos Saara<3 Mä niin tiedän tai luulen tietäväni miltä susta tuntuu, samoilla kuvioilla meillä mennään… Jaksamisia myös sinne päin. <3

 7. Ihanaa kuulla susta! Hienoa, että kaikki on nyt parempaan päin, mutta on varmasti tosi raskasta kantaa läheisestä huolta, sen voin myös omasta kokemuksesta sanoa. Joskus pitää ottaa se oma aikansa ja huolehtia myös siitä omasta jaksamisesta, koska silloin jaksaa auttaa muita.

  Täällä arki on täyttynyt gradusta, koiran kouluttamisesta ja asuntopohdiskeluista. Eli kiirettä pitää! Blogiakin ehdin vasta tänään päivittää, pitää skarpata nyt senkin kanssa! 😀

 8. Voi murunen, oot kyllä nainen varustettuna suurella sydämellä<3 Muista että kaikella tapahtuvalla on tarkoituksensa. Vaikeuksien kautta pääset varmasti voittoon. Ihana oot!♥

 9. Hei ihana kuulla susta myös. <3 Niinhän se on ja oot niin oikeassa!

  Ahhah ihan varmasti. Mullakin pitää nyt blogin kanssa skarpata, mutta on kyllä ollut kiva kirjotella pitkästä aikaa. Tsemppiä gradun kanssa, hyvä siitä tulee !!! 🙂

Vastaa

Siirry sivun alkuun