ARJEN LUOTTO MUNAKAS

Mun piti bloggailla teille tänään ihan muusta asiasta, mutta postaus katosi jonnekin bittiavaruuteen.  Voi perkule, mutta ei nyt auta. Vietän juuri nyt hiihtolomaa koulusta, mutta ei ole kyllä kovin lomalta tuntunut, kun oon ollut koulun sijaan töissä. Tänään mulla oli vapaapäivä töistä, mutta siivosin koko kodin, pesin monta koneellista pyykkiä ja tein ruokaa. Oli niin kiireinen päivä ja halusin saada, vaan siivous urakan ohi, että meinasi jäädä ihan kokonaan syömättä. Niinpä piti kokkailla jotain helppoa ja nopeaa. Tänään mentiin mun arjen luotto munakkaalla.

 

Arki, kiire ja laiskuus usein ajavat minut kokkaamaan jotain nopeaa. Usein se on juuri tätä arjen luottomunakasta. Minun kaapista löytyy usein kananmunia, tonnikalaa, tomaattia, paprikaa juustoa ja avokadoa. Tällä kertaa kaapistani löytyi vielä mozzarellajuustoa ja tuoretta basilikaa. Monesti laitan munakkaaseen cashew pähkinöitä. Pähkinät maistuvat niin hyviltä, kun saavat pannulla kullan ruskean pinnan. Arjen luotto munakas on maistuva ruoka, koska siihen voi laittaa, mitä ikinä haluaakin tai kaapista löytyy! Munakkaasta saa myös terveellisen ja proteenipitoisen ruuan. Munakas on täydellinen ruoka esimerkiksi myöhään illalla syötäväksi, kun ei enää hirveästi haluaisi hiilaripitoista ruokaa syödä, mutta on oikeasti nälkä ja kaipaa kunnon ruokaa.

Siirin arjen luotto munakas:
 
Kaikkea mitä kaapista löytyy. Usein miten juuri edellä mainittuja eli:
– kananmunia, tonnikalaa, tomaattia, paprikaa, juustoa, avokadoa ja juustoa.  Mausteeksi riittää suola ja pippuri. Yleensä laitan kaikki kerralla pannulle ja paistan niin kauan, että munat ovat paistuneet. Mozzarellasta tulee maukasta ja kivan sitkeää, jos sen laittaa myös pannulle. Nyt löysin jääkaapista jämät sen jälkeen, kun olin jo paistanut kaiken, joten pilkoin sen munakkaan päälle. 
 
Onko siellä toisia laiskoja ruuan laittajia, jotka turvautuvat omaan arjen helppoon ruokaan? 
 
 
 

Vastaa

Siirry sivun alkuun