ONKO VANHEMMILLA MIEHILLÄ KOVAT LUULOT ITSESTÄÄN

Seksuaalinen häirintä ei oo musta missään muodossa hyväksyttävää. Ei oli tekijä sitten mies  nuorempi tai vanhempi – tietysti näin naisen näkökulmasta tätäkin postausta rustaan, mutta ihan yhtälailla nainenkin voi syyllistyä seksuaaliseen häirintää. Mua on aina päässäni kummastuttanut ja naurattanut niin sanotusti nämä vanhat irstaat sedät. Ikävä kyllä jokainen nainen varmasti tuntee  irstaan sedän käsitteen. Varmasti moni nainen (ikävä kyllä) on kokenut seksuaalista häirintää tällaisilta irstailta setämiehiltä. Olen itse tosi sanavalmis ja mun temperamentti pääsee nopeasti valloilleen, jos joudun tilanteeseen, mikä on mulle epämukava. Toisin sanoen koen seksuaalista häirintää. Nyt halusin kirjoittaa seksuaalisesta häirinnästä, jossa toinen osapuoli on selvästi toista vanhempi. Kaiken maailman vanhempia tuhmia setiä tuntuu nimittäin olevan yhä enemmän. En tiedä onko some vetänyt vanhoja irstailijoita puoleensa yhä enemmän, koska kaiken maailman törkykommentit ja ehdottelut tuntuvat olevan monelle arkipäivää.

Ensimmäinen ajatus kaiken maailman viesteistä, mitä itsekin olen saanut on aina ollut oksetus ja hyi hitto. Mitä ne vanhemmat miehet oikein itsestään kuvittelee. Onko vanhemmilla miehillä kovat luulot itsestään? Mikä ihme saa selkeästi vanhemman miehen lähettämään törkyviestejä nuoremmilla naisille? Luulevatko nuo vanhat sedät, että nuoremmat naiset ovat näistä viesteistä jotenkin iloisia tai otettuja? Mun henkilökohtainen reaktio on joka kerta, että mua ällöttää, naurattaa ja säälittää. Millä ihmeen logiikalla parikymppinen nainen haluaisi mennä isänsä ikäisensä kanssa sänkyyn? Varsinkin, kun ne Pera 65V ja Ari 50v harvoin ovat yhtä hyvin säilyneet, kuten esimerkiksi George Clooney…

Onhan nyt kehittymässä jonkin sortin sugardaddy kulttuuri, mutta eikös sitä haluavat naiset ihan erikseen sellaisille sivustoille hakeudu? Käsittääkseni tähänkin sugardaddy kulttuuriin kuitenkin kuuluu, että naista kohdellaan arvostavasti.  Näillä miehillä on tarjota joitain muutakin, kuin sitä itseään… Rahaa, lahjoja, taloudellista turvaa? Enkä ole kuullut uutisoitavan sugardaddy suhteesta, jossa ei olisi ollut mukana juuri rahaa tai jotain taloudellista hyötyä juuri naisen suuntaan. Eivät ne suhteet varmastikaan muodostuisi nuoren naisen ja selkeästi vanhemman miehen välille, jos miehellä ei olisi jotain tarjottavaa naiselle. En nyt kirjoittele sen enempää sugardaddy suhteista, kun en ole niihin perehtynyt. Silti ajatuksena yleensä nuo seksuaaliset ahdistelija ukot ovat ihan tavallisia duunareita. Eivätkä ainakaan oman kokemuksen mukaan mitenkään edes hyvännäköisiä ikäisekseen. Eikä perus duunarissa mitään vikaa ole. Olenhan itsekin  ”perus duunari”. Silti, mitä nuo miehet kuvittelevat nuorempien naisen seksuaalisesta ahdistelusta saavan? Eihän heillä usein edes ole tarjota mitään sille nuorelle naiselle? Ainiin unohdin onhan heillä: ”Kokemusta” seksistä.

 

Käsi ylös kuinka moni nainen mieluummin panisi hyväkäytöksistä miestä, kuin vanhaa ällöttävää ukkoa, joka päätti lähettää omasta jormastaan kuvan? Eivätkö nuo miehet ajattele olevansa säälittäviä  ja varsin ällöttäviä meidän naisten silmissä. Minulle ei ainakaan anna tuollainen käytös edes hyvästä itsevarmuudesta kuvaa. Lähetetään joku rivoviesti Instagrammin kautta pari kymmentä vuotta nuoremmalle naiselle. Niinkuin ihan oikeasti. Eikö nuo miehet saa oman ikäisiä naisia? Ainiin ei, kun he eivät halua. No miksi sitten selkeästi nuorempi nainen haluaisi selkeästi vanhemman miehen? Kysynpähän vaan onko vanhemmilla miehillä oikeasti niin kovat luulot itsestään?

 
On suhteita, jossa on isojakin ikäeroja. En silti usko, että nuo suhteet ovat syntyneet siitä, että vanhempi mies on avannut pelin esimerkiksi lähettämällä kuvan omasta kul******n tai  viestistä ”onpa muhkeat melonit. Kyllä minäkin voisin olla suhteessa esimerkiksi 10 vuotta vanhemman  miehen kanssa. Miehen kyllä pitäisi kattaa kaikki kriteerit mitä yleensäkin miehestä haen.  Hyvät käytöstavat omaava,  minua arvostavasti kohteleva ja älykäs. Mielyttävän näköinen eli suoraan sanottuna, minusta haluttava ja seksikäs. Ei minua minun miehenikään ole lumonnut minua halventavilla kommenteilla ja, sillä että hän pitäisi minua minua jonain lihakimpaleena, jolle voi puhua ihan miten huvittaa.

 

 

 
Mä kerran sain kerran, kunnon törkyviestiä huomattavasti vanhemmalta äijältä. En vastannut  aluksi miehelle mitään. Seksuaalinen ahdistelu jatkui ja jatkui. Kunnes mielenkiintoni heräsi ja pienen facebook stalkkauksen jälkeen huomasin, että kyseisellä äijällä oli perhe ja lapsia! Mitäköhän tuo äijä tykkäisi, jos löytäisi oman tyttären puhelimesta samanlaisia törkyviestejä itsensä ikäiseltä mieheltä? Tai olisiko setä tykännyt, jos olisin lähettänyt hänen vaimoilleen viestiä kuvankaappauksen kera? Tälläistä settiä se sun oma aviomies pistää menemään. En ikinä laittanut viestiä vaimolle. Olen miettinyt, että olisi pitänyt. Mä itse kuolisin häpeästä ja ottaisin silmänräpäyksestä avioeron tuollaisesta miehestä.
 
Oon keskustellut tästä asiasta aika monen kanssa ja yllättävän moni onkin sitä mieltä, että se on tavallaan naisen oma vika, kun tälläistä tapahtuu. Jos pukeutuu seksikkäästi ja julkaisee itsestään paljastavia kuvia niin tällainen on ihan odotettavissa. Jaa-a. Minusta jokaisella on oikeus pukeutua miten haluaa. Itse pukeudun itseäni varten en muita varten. Enkä taatusti ketään isäni ikäisiä setiä varten. Kenenkään ei minusta kuuluisi sietää seksuaalista häirintää. 
 
Minkä takia halusin tästä kirjoittaa, että minua oikeasti kummastuttaa tuollainen vanhojen setien käytös! Eikö ole ihan päivän selvä asia, että ei nuorempia naisia kiinnosta vanhemmat miehet. Tai ei ainakaan mitkään perus Pertit, jotka lähettelevät ahdistavia ja ällöttäviä viestejä? Kyllä minusta miehellä pitää olla tarjota jotain muutakin naiselle, kuin taito lähettää rivojaviestejä. Enkä puhu nyt edes rahasta, vaan ihan siitä kunnioituksesta ja käytöstavoista. Jos niitäkään ei ole kertynyt viiteenkymmeneen ikävuoteen mennessä niin aika surullista. Onko se vanhempien irstailevien setien itsevarmuuden puutetta, kun pitää nuoremmille naisille viestejä laittaa? En usko nimittäin, että varsinkaan sinkut setämiehet edes uskaltaisivat oman ikäisille naisille tuollaisia viestejä laittaa.

 

Nuoret naiset ovat ns. helppo kohde. Veikkaan, että aika moni vanhempi nainen nimittäin provosoituisi paljon enemmän ja viestin lähettämisellä saattaisi olla ikävämpiä seurauksia miehelle. Lisäksi mua aina huvittaa vanhempien miesten suusta tulevat kommentit liittyen kypsempien naisten ulkonäköön. Naisia kuvaillaan ”repsahtaneita” niinkuin kuinka moni varsinkin suomalainen mies (anteeksi vaan, rasismista) kulkee tuolla tikissä ja elämänsä kunnossa näyttäen Dressmannin mainosmieheltä? Ei muuten kovin moni.

Tämän tekstin ei ole tarkoitus loukata vanhempia miehiä. Suomi on täynnä normaaleja ja hyväkäytöksisiä ihania miehiä. Varmasti enemmistö on just niitä ihania miehiä. Hyviä isijä, ahkeria työmiehiä ja alansa ammattilaisia. Tämä teksti on puhdasta ihmettelyä, että mikä vähemmistöä eli irstaita setämiehiä oikein vaivaa? Mä en ihan oikeasti vaan ymmärrä, että mitä sillä seksuaalisella ahdistelulla etenkin somessa yritetään saavuttaa, kun omiin silmiin se tuntuu niin kovin saavuttamattomalta. Toivon, että varsinkin nuoremmat somen käyttäjät uskaltavat rohkeasti ilmoittaa omille vanhemmilleen tuollaisista sedistä. Ari 55v ei varmasti halua Sannin 17v isää koti-ovelle tai, vaikka sitä poliisisetää?

 
Kuvat on syksyltä Kurikasta.

 

Mistä sinun mielestäsi nuorten naisten seksuaalinen ahdistelu etenkin somessa johtuu? Onko vanhemmilla setämiehillä kovat luulot itsestään vai mikä on selvästi nuorempien naisten ahdistelun syynä? 

 
 

14 kommenttia artikkeliin “ONKO VANHEMMILLA MIEHILLÄ KOVAT LUULOT ITSESTÄÄN

 1. Varmaan on myöskin Täti naisia, mutta niistä ei puhuta. Kyllä niitäkin löytyy tai ne taitavatkin olla nätisti sanottuja Puumia. Itse aikoinaan saanutpuhelimeen viheltävän klitan kuvan. Pikkasen kyllä mietitytti.mutta so what?

 2. Kirjoitin postauksen alkuun: "Ei oli tekijä sitten mies nuorempi tai vanhempi – tietysti näin naisen näkökulmasta tätäkin postausta rustaan, mutta ihan yhtälailla nainenkin voi syyllistyä seksuaaliseen häirintää." Eli en tietenkään tarkoita, etteivätkö naiset voisi olla syyllistymättä seksuaaliseen häirintään. Varmasti syylistyvät.

  Kuitenkin postauksessa mietinkin, että mikä niillä vanhemmilla miehillä on tarve lähetellä pervoja viestejä nuoremmille naisille. Kun en usko, että ne johtavat hirveästi muuhun, kuin että nainen reagoi niihin "hyi helvetti" ajatuksella tai pitää asiaa pelkästään vitsinä. Lisäksi, jos olet kerran saanut puhelimeen klitoriksen kuvan niin se on aika eri, kun viikottain saada viestejä "Markku 52v ja Juuso 56v :ltä" tai kaiken maailman Sepoilta.

  Minua eivät esimerkiksi jonkun vanhan sedän kullikuvat hirvitä, en vain ymmärrä sitä niiden pointtia. Tai viestejä "Teetpä minut kiimaiseksi, lähdetäänkö nussimaan?". Itseäni korostamatta, mutta luuleeko tosiaan tällainen vanha setämies olevansa minun silmissä jotenkin haluttu? Minua lähinnä huvittaakin, että mitä tuollaisilla yhteydenotoilla yritetään saavuttaa, kun jotenkin on päivänselvää, että ne ovat yleisesti nuorten naisten silmissä erittäin noloja ja säälittäviä. Ja mikä saa juuri perheellisen isän lähettämään ahdisteluviestejä tyttärensä ikäisille nuorille naisille?

 3. Hyvää pohdintaa, mä en oikeestaan oo koskaan pohtinut moista, vaikka sitä saakin tuolla kuljeskellessa välillä inhottavia sanoja peräänsä ja se on kyllä ollut häiritsevää. Oon jättänyt omaan arvoonsa ja asian siihen paikkaan ihan sikseen, koska ei mun tarvitse kuunnella moista.
  Mutta mä törmään lähes yhtä usein vanhempiin miehiin, jotka osaa kehua nätisti ja siis sitä en oo todellakaan kokenut häiritsevänä. Täällä on ehkä enemmän silleen fifty-fifty tuota vanhempaa kansaa, jotka sattuu nyt vähän nuoremmista naisista pitämään tai jotain, en tiijä.. :'D Tai en siis tarkoita sitäkään, että jos nätisti kehuu, niin olisi sillä lailla kiinnostunut nuorista naisista, jotkut vaan sattuvat olemaan ainakin täällä päin myös ystävällisiä 🙂

 4. Ei todellakaan tarvitse! Ja jep onneksi suurin osa vanhemmista miehistä tai miehistä ylipäänsä osaa käyttäytyä. Ja nätisti kehuminen on eri asia tottakai. 🙂 Lähinnä, kun musta itsestä tuntuu, että juuri tuollainen ns. häiriökäyttäytyminen ja seksuaalinen häirintä on kasvanut. Kehut on aina kiva juttu, mutta sellaiset läähätysviestit ei. Harmi, että sellaiset ovat yleistyneet, koska esim en haluaisi, että etenkin nuoret tytöt kohtaavat tälläistä käytöstä. Mikä on tosi ikävää. :/

 5. hyvä postaus aihe! samoja juttuja oon itekkin pähkäillyt ihan nuoresta tytöstä lähtien.. ja vieläkään en oo löytänyt mitään järkevää vastausta siihen että miksi ne setämiehet usein käyttäytyy tolla tavalla 😀 ja toi on kyllä niin ällöttävää varsinkin jos ne ahdistelee naisia jotka on heidän oman tyttären ikäisiä tai jopa niitä nuorempia.. :S

 6. No onneksi ei sattunut miun nimmee tuohon. Kieltämättä en ite kyllä lähetteleisi kysseisiä kuvvii.Ehkä vanahat ja vähän nuoremmatkin ukkelit hakevat jottai uutta, onhan some täynnä kaikenlaissii kuvvii ja juttuja.
  Onhan vanha sanontakin, toinen tykkevvää äidistä toinen tyttärestä.
  Lopuks, pitäkkee nuoret ja vähän varttunneettii pilikesilimäkulumas ja kunniottakkee toissiinne.

 7. Niin en silti ymmärrä tota tyyliä, millä se "uus haetaan". Jokainen saa tykkää mistä haluaa, mutta seksuaalinen häirintä ei ole silti sallittua, vaikka sattuisi tykkäämään siitä nuoremmasta.
  Musta on hassua, että juuri monesti, jos vaikka vastaan aika napakasti kaikenlaisiin ehdotuksiin, niin siitä usein vielä pahoitetaan mieli ja alkaa useasti naisen parjaaminen. Minusta se on ihan naurettavaa ja juuri vanhojen ukkojen suuttumista, kun nuoret eivät vonkausviesteihin vastaa.
  Ymmärrän sinun pilke silmässä ajattelun, mutta omalla kohdallani ainakin se kunnioitus on vastapuolen viestittelijältä puuttunut.

 8. Kiitos! Mun on pitänyt kirjoittaa tästä aiheesta jo pitkään, koska aihe nostaa karvat itsellä pystyyn, KOSKA SE ON NIIN ÄLLÖTTÄVÄÄ! 😀

 9. 22-vuotiaana ollut semmoinen crush 10 vuotta vanhempaan. Sitten homma eteni tämän selkeästi aikuisemman ja viisaamman ihmisen toimesta yhteen jos toiseen. Nyt 26-iässä mietin että hän kyllä raiskasi minusta hyväluuloisuuden pois ja hyväksikäytti ikäeroa saadakseen mitä halusi.

 10. Toden näköisesti on tuon tyylin pitäjiäkin naisissakin. En usko, että muuten ukot yritteleisivät noin. Ei kaite kaikki viestisi ole ukoilta vonkausta? Kyllähän se arvonpälle käypi, jos vonkaus ei onnistu 😀 .Noh. Itekkin "vongannut"jonkun vuuvven erästä leikkimielisesti. Mutta kerroin jo alussa, missä jutustelen, missä lokkaan ja jos menee överiksi tahi haluaa lopettaa sanoo suoraan. Enimmäkseen yritän sempata häntä hommiinsa, mitäpäs vanhus muuta:).

 11. Kiitos, kun rehellisestä kommentistasi. Mullakin on ollut suhde vanhempaan mieheen ja, vaikka ikäero ei ollut edes sitä 10 vuotta niin myöhemmin itse vanhempana tajusin, kuinka varmasti minua oli helppo huijata ja kohdella huonosti. Ja sitten, kun on kyse 10 tai 20 vuoden ikäerosta niin varmasti tosi moni nuori nainen joutuu tilanteessa hyväksi käytetyksi..

 12. Ihan varmasti on, ja toistan itseäni nyt, mutta taisin alussa kirjoittaakin, että myös naiset tekevät tätä. Ja mä en oikein ymmärrä tota leikkimielisesti vonkausta. 😀 Niinkuin mitä se sellainen on? Ja on aina helppo sanoa, että joo tämä oli leikkiä ja sano, kun menee yli. Silti jopa varma nainen voi mennä tilanteessa lukkoon, koska se yksinkertaisesti ahdistaa niin paljon. Ja ei varmasti kaikki viestit ukoilta ole vonkausta, mutta jos viestit ovat suoraan seksiviestejä niin, mitä muuta niillä yritetään saavuttaa?

 13. Leikkimielinen, salassa tapahtuvvaa lirttailua, joka ei ole nii sallaistakaan. Useampikin ilmeisesti tietää ja osallistuu hommaan :D. No joo, vähän eppäilennii menneen lukkoon tahi on kiirreinen. Toivottavasti ei kummiskkaa ahistunu. Sekstissii viestijä en kyllä lähettele, ei kuulu hapituksseeni. Enemmännii semppausta ja ihastelluu käsittelevät :). Välillä piän taukoa ja uottelen, josko sieltäpäin jottai tulis.

 14. Mun mielestä tollanen ihastelu ja tsemppailukin on jokseenkin ällöttävää, outoa, jopa hieman säälittävää. Joo joku voi mennä tollaseen mukaan. Saa mennä mun puolesta. Mutta itse tiedostan, että selvästi nuoremmat ovat paljon epäkypsempiä ja lapsellisempia. Niinkuin vähän sellainen hyväksikäytön vivahde tai vaara noissa viesteissä piilee. Koska, jos niillä viesteillä ei olisi mitään takaa-ajatuksia niin tuskinpa niitä läheteltäisiin. Itseäni vaan ällöttää. Ei muuta.

Vastaa

Siirry sivun alkuun